Nyheter från världens högst belägna vingårdar!

Reklam

Från producenten Bodega Colomé i Argentina lanserar vi nu Colomé Torrontés och Colomé Estate Malbec i Systembolagets tillfälliga exklusiva sortiment.

- Det känns roligt att vi nu utökar vår portfölj ytterligare med viner från Argentina genom samarbetet med prestigeproducenten Bodega Colomé, säger Magnus Eklöf, produktchef på Wineworld. Vinerna är genomgående eleganta och visar en ny sida av Argentina, något som både hög höjd och deras franska vinmakare bidrar till.

Bodega Colomé grundades 1831 och är den äldsta vingården i Argentina som fortfarande är i bruk. Bodega Colomé ligger i den övre delen av Calchaquí-dalen i Salta och har fyra vingårdar belägna mellan 1700 och 3111 meter över havet, vilket gör att det är de högst belägna vingårdarna både i Argentina och i världen.

Bodega Colomè drivs av ägarfamiljen Hess på ett socialt och miljömässigt hållbart sätt, vilket i kombination med det speciella klimatet på hög höjd skapat ett unikt projekt. I projektets vision ingår både skapandet av unika viner och ett socialt ansvar gentemot människorna i och runt Colomé. Familjen Hess har bland annat bidragit till byggandet av ett kulturcentrum och en kyrka, samt till att åstadkomma förbättringar av skolan och husen i samhället. Bodega Colomé har dessutom på olika sätt kommit att bli källan till sysselsättning och inkomster för de flesta av byns invånare.