Låt Live In Color sätta färg på tillvaron

Reklam

The World Is Calling är pop/rockbandet Live In Color’s debutsingel. Om du tycker dig känna igen något i deras sköna låt så kan det bero på att du hört grabbarna tidigare. De gick tidigare under namnet ”Australian Sunrise” och deltog 2017 i P3: Osignat med låten ”Kiss Me”, som utsågs till den tredje mest framgångsrika låten i tävlingen. Vi hörde oss för med sångaren Jesper Lindberg för att få veta mer.

Nu har ni bytt namn på bandet, är ni samma medlemmar?

Det är samma konstellation, jag, mina två bröder, en kusin och en kompis. I oktober så valde vi att köra på lite ny kula och då ändrade vi bandnamn och började jobba för att skapa en tydlig image.

Men har du spelat i något annat band innan ni fem gick ihop?

När jag var liten, i tonåren, så spelade jag lite i band som musikskolan satte ihop. Trummisen Tim har spelat med lite andra band.

Hur känns det att släppa er första singel nu när all julmusik släpps?

Det känns ändå bra. Nu är det mycket jullåtar som kommer, men då hoppas vi att denna kan ge en liten blandning så inte folk spelar sig helt tokiga på julmusiken.

Foto: Pressfoto

Sen kommer nästa singel i januari…

Yes, då släpper vi en låt som heter Birds. Den handlar om personlig utveckling, självinsikt, att våga ta för sig i livet och komma framåt. Det är mycket metaforer. Själva texten är uppbyggd kring symboliken med fåglar. En sak som är återkommande är ”hummingbird (kolibri)” vilket är en symbolik för att suga ut den söta nektarn, hitta alla positiva delar och kämpa för att få det bättre.

Sen väntar ett album, blir det nåt fysiskt?

Vi har inte tänkt att släppa nåt fysiskt material, utan vi kommer bara släppa den på streamingtjänster. De musikvideos som finns på The World Is Calling och Birds kommer att finnas. Sen får vi se om det kommer att bli någon ytterligare musikvideo till nån av låtarna beroende på vad fansen önskar sig.

Ni bytte namn för att ni vill förmedla kärlek, glädje, drömmar och allas lika värde, är det något som märks i alla era låtar?

Alla låtar på albumet har en röd tråd på nåt sätt. Många är hyfsat lika musikaliskt medan andra är ganska olika, men vi ser ändå att det är en röd tråd i själva musikstil och framför allt vad vi vill förmedla. Mycket även där som handlar om personlig utveckling och se de positiva delarna i livet. Inte stå och trampa på samma ställe. Mycket relationer, både kärleks och vänskapsrelationer. Ett brett tema, men med en röd tråd.

Skriver ni text och musik ihop?

Mestadels så är det jag som skriver texten och lägger en grund till musiken, sen så jobbar vi fram musiken tillsammans. Anton har också skrivit lite text och musik på albumet, framför allt låten Flower. Den handlar om personlig utveckling och lite psykisk ohälsa.

Hur kom ni i kontakt med producenten Ronny Milianowicz?

Vi såg oss runt efter en ny producent. Vi hade då i åtanke att kanske testa nånting utanför den genre vi hade producerat i tidigare. Då hade Tim en arbetskollega som spelade hårdrock och deras band hade precis producerat med Ronny. Vi tänkte att det kan ju bli krångligt att försöka få in vår musikstil i en metalproducent. Han hade ju producerat åt bla Hammerfall och Fergie Frederiksen från Toto. Så vi tänkte att det kanske blir allt för långt bort ifrån vår musikstil. Men vi testade för att se vad den blandningen kunde resultera i. Vi testade först en låt med honom i våras (som Australian Sunrise) och blev väldigt nöjda. Så vi kände att vi kör en fullängdare med honom.

Har ni i bandet och Ronny diskuterat saker fram och tillbaka?

Det har vi. Han är väldigt pedagogisk och mån om våra kreativa kunskaper. Han har självklart gett sina åsikter om vissa saker, förslag om att ta bort och lägga till, sen har han låtit oss styra och ställa väldigt mycket. Han har i sin tur sett detta som en utmaning att köra åt ett litet annat håll än metal.

Jag antar att man framöver kommer märka i er musik att ni inte står och trampar utan går vidare framåt…

Det tror jag för låtarna är skrivna med mycket personlighetskoppling, till alla oss i bandet. Det är baserat på egna livserfarenheter. Även om vi inte kommit jättelångt i våra liv så är det baserat på hur vi tycker, tänker, känner och vad vi tycker är viktigt att förmedla till både kommande generationer och även till de som är lite äldre.

Er första låt, The World Is Calling, handlar om att vi bör ta hand om vår sköra planet…

Låten handlar inte bara om att t ex plantera lika många träd som man gör åt, utan även att alla som bor på den här planeten bör visas acceptans. Folk har det svårt ibland och vi kommer väldigt långt med empati och sympati för varandra. Försöka sätta sig in i andras situationer. Både natur och människor är sköra.

Då vill ni riva murar som börjar sättas upp i vårt land?

Absolut. Det är vårt mål med musiken. Att kunna riva murar och istället knyta band. Ta bort föreställningar om hur den perfekta världen ska se ut och istället se vad som vi faktiskt kan göra.