Jason Wynyard världsmästare på nytt i Timbersports

Reklam

Det går inte att stoppa Jason Wynyard från Nya Zeeland. På lördagskvällen blev veteranen och affischnamnet världsmästare i Timbersports på nytt. Segern i Lillehammer var den nionde på elva år! Han vann före australiensaren Brad de Losa och Mitch Hewitt från Kanada.

Jason Wynyard gjorde det igen! När världsmästerskapet avgjordes i norska Lillehammer visade nya zeeländaren att styrkan och framförallt jämnheten finns kvar. Jason segrade med nio poäng före australiensaren Brad de Losa. Finalens överraskning var annars tjecken Martin Komarek som inför sista grenen Hot Saw hade chansen att ta titeln men stoppades av en brusten kedja och så var den finalkvällen förstörd. Martin Komarek slutade femma.

Den niofaldige världsmästaren vann en gren överlägset, Single Buck, och placerade sig i övriga grenar bland de tre främsta. Sammantaget oslagbar även denna gång och verkade inte ens nervös inför den sista dramatiska grenen Hot Saw som brukar skörda sina offer.

– Det kändes bra under hela tävlingen även om det var små marginaler för mig i Hot Saw. Den andra skivan blev bra tjock och därför var det inte mycket utrymme kvar för den tredje skivan men det löste sig, kommenterade Jason efter segern.

För nya zeeländaren var det andra gången han vann i just Lillehammer, senast 2012, så det var ingen tvekan om att Jason trivs i Håkons Hall. Trivdes gjorde också publiken som fick vara med om en dramatisk kväll ända in i det sista. Hemmahoppet Vebjørn Sønsteby hade ett starkt publikstöd men hade svårt att hävda sig mot de allra starkaste världsnamnen. Sønsteby slutade på elfte plats.

Nästa gång VM avgörs 2018 är det brittiska Liverpools tur att vara värd. Innan dess är det dock dags för Champions Trophy i franska Marseille i maj månad och till den tävlingen har Ferry Svan fått ett av två wildcard. Med andra ord ett bra tillfälle att försvara de svenska färgerna i sporten som är extremsporternas moder.

Foto: STIHL TIMBERSPORTS®

Resultat VM i Timbersports:

 

1) Jason Wynyard, Nya Zeeland, 68 poäng

2) Brad de Losa, Australien, 59 poäng

3) Mitch Hewitt, Kanada, 58 poäng

4) Matt Cogar, USA, 58 poäng (sämre tid)

5) Martin Komarek, Tjeckien, 53 poäng

6) Pierre Puybaret, Frankrike, 47 poäng

7) Arkadiusz Drozdek, Polen, 28 poäng

8) Robert Ebner, Tyskland, 27 poäng

9) Elgan Pugh, Storbritannien, 13 poäng

10) Armin Kugler, Österrike, 10 poäng

11) Vebjørn Sønsteby, Norge, 10 poäng (sämre tid)

12) Paolo Vicenzi, Italien, 8 poäng