Bibehåll glamouren med en god Proseccodrink även under jul och advent

Reklam

På sociala medier läser vi dagligen och ibland flera gånger om hur många dagar det är kvar till julafton. Det blir lite tröttsamt kan jag tycka! Samma sak med julskyltningen och utbudet på det Svenska systembolaget, det börjas väldigt tidigt med det juliga, och då försvinner det kuliga rätt och slätt. Jag kan känna att vi behöver bibehålla glamouren i vår vardag, eftersom vi matas med julpynt, julöl och annat gulligt i flera månader. Kalle Anka och släktträffar runt storhelgerna är inte så gulligt som det ser ut i media, eller på julkort för den delen. Med glamour menar jag då guldkanten på tillvaron, där man själv väljer vad man dricker och sitt sällskap. En idé är att göra en elegant drink till favoritprogrammet framför TV:n och då använda sig av glögg. Det tjusiga är att du blandar glöggen med Prosecco.

Glögg och Prosecco med smak av blåbär och ingefära:

Blanda 8cl blåbärsglögg med ingefära, häll sedan i 8cl Prosecco i en tillbringare och servera sedan denna välkylda drink och njut!

Lyxig cocktail istället för glögg:

Häll 2 cl vit glögg med citrus och ingefära (Blossa 2012) i botten av ett champagneglas. Fyll sedan upp med Prosecco och servera.