“I Kärlekens tecken”, en succé av kärlek, glädje och en underton av allvar

Reklam

Svip.se har tidigare berättat om Åsa Karlström, kvinnan som delar ur skinksmörgåsar till behövande människor under juletid. Spridningen av hennes medkänsla på Internet resulterade i så mycket hjälp och stöd från människor runt om i hela Sverige att hon tillsammans med svenska kyrkan öppnade “Karl-Bertil Jonsson” fonden för att förvalta medlen.

Åsa hade en vision om en välgörenhetskonsert, där alla intäkter oavkortat skulle gå till att bjuda barn i regionen på en oförglömlig resa till Kolmårdens djurpark under sommaren 2015. Resan var och är tänkt för de barn och ungdomar i kommunen vars föräldrar inte har den ekonomiska möjligheten att åka iväg, hitta på och göra något tillsammans under sommarlov och/eller andra lediga stunder från skolan. En underbar vision och tanke, hur gick det då?

Åsa berättar att ungefär en timma innan konserten skulle börja så var det kö in till Karlskoga kyrka ända upp ifrån cykelparkeringen i centrum och inne i kyrkan fick även läkarplatserna öppnas för att alla besökare skulle få en plats. Alla åldrar var representerade i publiken och stämningen var enorm. Tillsammans med artisterna sjöng en stundtals stående publik sånger om kärlek och en fantastisk känsla av gemenskap varade under hela konserten. Responsen har varit helt enorm berättar Åsa som nu är i full färd med att fortsätta planeringen av resan till Kolmårdens djurpark och framförallt rekryteringen av de barn som hon så innerligt vill hjälpa. Konsertens intäkter räcker så långt att en närstående vuxen till varje barn ska erbjudas att följa med så att “de kan dela minnet tillsammans” säger Åsa. Resan kommer att bli av under juni månad som planeringen ser ut just nu och det finns även tankar och små planer på ytterligare en konsert runt jul, eftersom behovet faktiskt inte upphör med den här galan.

Svip.se kommer att följa Åsa Karlström och hennes fantastiska resa som vi valt att kalla “Från skinksmörgåsar och varma mössor till Kolmårdens Djurpark”. Som även har lovat att skicka oss bilder från resan. Bra jobbat Åsa och alla dina musikvänner!