Golden Frame tog hem segern i Svensktoppen Nästa

Reklam

På Sandgrundsudden i Karlstad avgjordes under lördagen P4 Värmlands final av musiktävlingen Svensktoppen nästa. Som sig bör sken solen och framför scenen hade ett hundratal människor samlats med både filtar, tältstolar och picknickkorgar med varierande innehåll på gräset. Under våren har sex bidrag utsetts till finalister och med hjälp av folkets röster tillsammans med en jury var det då dags att kora en vinnare. Stefan Larsson 32 och Matilda Knutsson 16 år från Åtorp tog hem segern med låten Golden Frame.

Stefan är en rutinerad sångare och artist som bland annat var med i det kritikerhyllade bluegrass bandet Whisky & Dynamite. Medan Matilda i nästa vecka tar sitt första sommarlov från undersköterskeprogrammet.

Svip.se tog under söndagsmorgonen vinnarduon på sängen för att ställa ett par snabba frågor…

Grattis till er! Hur firade ni igår?

Tack! Vi firande ganska lugnt faktiskt med Star Wars skumpa hade vi, säger Stefan och Matilda skrattar hjärtligt i bakgrunden…

För de som inte känner till er bakgrund, hur kommer det sig att ni två musicerar tillsammans?

Ja, jag träffade ju Matildas morsa och blev kär! Och hon hade ju då en väldigt begåvad dotter som kunde sjunga, så vi har spelat tillsammans sedan dess och det är då snart nio år sedan, berättar Stefan.

Matilda har det alltid varit eller känts naturligt för dig att spela och sjunga tillsammans med Stefan som då är din styvfarsa, eller är det en hobby du blivit påtvingad?

Nej det har verkligen inte varit påtvingat. Utan Stefans stöd och uppmuntran så hade jag nog inte gjort det. Så tack vare att mamma och Stefan träffades har det varit en sporre för mig till att sjunga…

Så er duo är något vi kommer att få ser mer av i framtiden?

Ja absolut, det hoppas vi, säger Stefan. Inga anbud än så länge men det hoppas vi på!

Foto: svip.se

Det var mycket bra musik på Sandgrundsudden, hade ni någon egen favorit? Och har ni lyssnat på några av de andra delfinalisterna?

Alla var oerhört bra igår, det lät ju lika bra som på studioinspelningarna. Men första bandet Mothership var min favorit, berättar Stefan. Jag gillade Blomba de var riktigt bra flikar Matilda in. Jag har hört att Örebros bidrag ska vara riktigt bra säger Stefan. Jag har faktiskt googlat bidragen, säger Matilda och Stockholm hade många bra.

Med rätt låt skulle ni då kunna tänka er att ställa upp i Schlagerfestivalen?

Ja självklart, säger både Matilda och Stefan i kör.

Har ni någon hälsning till folket efter er seger?

Ja, tack till alla som var med och röstade och tack till er alla som kom och tittade! Säger de i kör igen…

Vinnarlåten Golden Frame är skriven av Degerforsparet Peter och Linda Dahl som förövrigt enligt säkra källor firade segern i Svensktoppen Nästa med en ny och god Bolla Prosecco från Valdobbiadene, Italien. Grattis säger vi även till er!

Svip.se tackar Matilda och Stefan för er tid och önskar er lycka till i framtiden!