Ett fantastiskt arrangemang av Lonesome Pine på Hotell Gustav Fröding!

Reklam

Under helgen träffades och umgicks cirka 900 personer, alla 162 rum var bokade och stämningen var på topp. Indoor Music Country Festival i Karlstad under fredag och lördag blev en succé. I foajén till hotellet stod välkomnande försäljare med skivor, kläder, inredning och annat smått och gott. Hotellpersonalen var superb och arrangörerna lyckades verkligen med att serva både, gäster, musiker och press.

Sandra Danielsson Stellas Place

På scenen i matsalen avlöste banden varandra och under Tennessee Drifters spelning tvingades arrangörerna att sätta upp kravallstaket eftersom det blev ett otroligt tryck mot scenen! Som avslutning på fredagskvällen uppträdde Torsby bandet Top Cats. Ett stort men ändå gemytligt arrangemang där musik och glädje stod i centrum.

Tenessee Drifters Foto: Sven-Erik Smilbock

Under lördagen öppnades ytterligare en scen och festivalen spreds över hela bottenvåningen av hotellet. I matsalen började det spelas redan under eftermiddagen och bandet Run Mountain Ramblers var först ut av fyra band under kvällen. Tennessee Drifters återvände till brottsplatsen även denna kväll och stod helt klart för den bästa underhållningen på den lilla scenen, även om övriga band också var av hög klass.

svip.se & Don Redmon Foto: Sven-Erik Smibock

Under kvällen serverades utsökt mat i form av Mexikansk Cowboy Buffé, kryddigt och hett med tacos och en chiligryta med klassiska tillbehör. Svip.se kan avslöja att en och annan öl också såldes…

Jonas Persson Inka Musik

När uret slog 21:30 var det dags för första band av tre att kliva upp på den stora scenen i Värmlandssalen. En lokal som till vardags används till konferenser och möten såg ut att bli en mardröm, eftersom ljudet studsade hel vilt därinne. Mixerkillen Jonas Persson från Inka Musik hade det inte helt enkelt. Men med hjälp av den duktiga personalen som pimpat lokalen med höga barbord gjorda av lastpallar, och tillsammans med en fantastisk publik blev ljudet helt okej när väl Deliverance Feat. Thomas Haglund klev upp. Kvällens höjdarband Don Redmon, höjde stämningen rejält och bröt av bluegrass och rock-a-billy trenden med ny, ung och fräsch pure country! Don Redmon själv hade halsproblem och var innan spelningen orolig för att rösten inte skulle hålla. Det gjorde den och förkylningen gav honom en djupare och fräckare röst. Kanske ska han i fortsättningen se till att vara förkyld inför varje spelning! Som avslutning på stora scenen såg vi Riley McOwen & The Sleazy Boys, fantastiska underhållare!

Deliverance Feat. Thomas Haglund Foto: Sven-Erik Smibock

Summa summarum av Indoor Country Music Festival var och är att arrangemanget tillsammans med Best Western Gustav Fröding Hotell i Karlstad blev en superb helg! Otroligt bra musik blandat med glada och trevliga människor, god mat och ett väldigt snöande!

Fem playknappar av fem möjliga!