En välgörenhetskonsert av kärlek och glädje med en underton av allvar

Reklam

Svip.se har tidigare berättat om Åsa Karlström, kvinnan som delar ur skinksmörgåsar till behövande människor under juletid. Spridningen på hennes medkänsla över Internet resulterade i så mycket hjälp och stöd från människor runt om i hela Sverige att hon tillsammans med svenska kyrkan öppnade “Karl-Bertil Jonsson” fonden för att förvalta medlen.

Åsa hade en vision om en välgörenhetskonsert, där alla intäkter oavkortat skulle gå till att bjuda mindre lyckligt lottade barn i regionen på en oförglömlig resa under sommaren 2015. Konceptet blev så lyckat att Åsa tillsammans med sina medarbetare inte bara fick in medel till att åka till Kolmården med två fyllda bussar av barn, utan tillsammans med sina artistvänner gjorde de ytterligare två konserter strax innan jul. Pengarna som kom in den gången gick bland annat till presentkort på mat till hela familjer i regionen.

Åsa Karlström & Martin Tellander Foto: svip.se

I Kärlekens tecken Nobelhallen

Som en sista del av I Kärlekens tecken, gav Åsa i samarbete med Svenska Kyrkan och BIK en sista storslagen konsert i Nobelhallen i Karlskoga under lördagskvällen. Intäkterna från konserten ska gå till en resa för de barn och ungdomar i kommunen vars föräldrar inte har den ekonomiska möjligheten att åka iväg, hitta på och göra något tillsammans under sommarlovet. Resan är planerad att gå till Vimmerby och Astrid Lindgrens hemmaarena.

Susanne Ericsson & Peter Dahl Foto: svip.se

Svip.se satt långt fram och nära scenen för att kunna njuta av den fullspäckade musikkavalkaden. Artisterna som bjöd på underhållningen var; Janne Åström, Thomas och Linnéa Vikström, Peter och Linda Dahl, Malin och Erik Näsman, Sussie Nordström, Åke Norén, Katarina Furst och Susanne Ericsson. Dessutom fanns det ett husband som backade upp dem. Vi fick också höra Åke Noréns deNadas med två låtar! Alla dessa duktiga musiker gav allt de kunde även under denna konsert och Åsa och Martin Tellander från BIK stod för snacket mellan uppträdandena som stundtals rörde publiken till tårar.

Thomas Vikström Foto: svip.se

Bäst på scen var dock Peter Dahl när han med hjälp av Linnéa Vikström, Sussie Nordström och Linda Dahl framförde Bob Marleys I wanna love ya på ett uppriktigt fantastiskt sätt. Ett annat inslag som verkligen uppskattades var när Linda Dahl tillsammans med husbandet och Susanne Eriksson tolkade När Vindarna Viskar Mitt Namn i folkton. En underbart trevlig kväll blev det och vi tackar alla inblandade för ett väl genomfört arrangemang!

Linda Dahl Foto: svip.se

I Kärlekens tecken får fyra playknappar av fem möjliga

Peter Dahl får fem playknappar av fem möjliga