Emmy Karlsson – vårt svenska hopp i Heavy Metal Knitting

Reklam

Emma Karlsson från Linköping kommer att tävla som enda svensk i finalen av första Heavy Metal Knitting World Championship. 

Hur fick du idén till att ställa upp?

Då detta evenemang blev lite av en viral grej som kom upp i mitt Facebookflöde på grund av att en massa vänner taggade mig i det så kände jag att jag var tvungen att fixa ett bidrag. Är ju ändå helt min grej då stickningen alltid finns med i väskan oavsett om jag åker tåg, är på läger eller på festival.

Är du en utåtriktad person som gillar att stå på scen?

Jag är väl kanske inte så utåtriktad att jag brukar stå på scen som huvudattraktion utan brukar hålla mig i bakgrunden och fixa så att allt funkar för andra som står på scen.

Spelar du musik själv eller stickar du eller kanske både och?

Spelar tyvärr inte musik själv, men har ett brinnande intresse för både hårdrock och för handarbete så denna kombinationen passade mig som slöjdlärare perfekt! Kul att få ut slöjden i samhället och visa upp det man gör. Älskar att bryta normer och chockera min omgivningen med oväntade saker som att dra upp stickningen på krogen när det är gig. Varför bara dricka öl medan man väntar på en changeover liksom när det går att sticka och dricka öl 😉

Tar du med egna stickor till tävlingen?

Kommer att ha med mig egna stickor och lite metalltråd att sticka med till tävlingen men det kommer finnas att låna på plats så får väl se vad jag väljer att använda.

Vad tror du är dina chanser till att knipa första priset?

Tror inte att de är så stora då jag är så himla imponerad av alla andras bidrag, men det ska bli en kul upplevelse att vara med och träffa andra människor med samma brinnande intresse som jag har för handarbete och metal. Är ju inte så många jag delar den hobbyn med vad jag vet!