Destiny utökar med en ny gitarrist

Reklam

Ny i bandet Destiny är Veith Offenbächer, född 1975, en tysk rutinerad gitarrist med bred repertoar.

2006 gick han med det tyska bandet Dawn of Destiny med vilka han släppt fem album med samt gästat på deras sjätte. Tidigt 2015, efter en sista turné, lämnade Veith Dawn of Destiny och Tyskland och flyttade med sin familj till Sverige.

Veith har varit ett Destiny-fan ända sedan början av nittiotalet och för ett par år sedan träffade han Stefan Björnshög vilket i sin tur förra året ledde till ett gästspel på det kommande Destiny-albumet "Climate Change". Efter det var bara naturligt att Veith efter flytten till Sverige så småningom skulle hamna i Destiny, som redan hade planer på att utöka bandet med ytterligare en gitarrist som komplement till Michael Åberg.

Veith kommer att göra sin livedebut med Destiny under första halvan av 2016 lagom till releasen av jubileumsalbumet "Climate Change".

Veith Offenbächer

Jubileumsalbumet skulle ursprungligen heta "The incompatibility of Philosophical Terminology", men av flera skäl ändrade man det till förmån för "Climate Change".

- Albumet kommer att släppas under första halvan av 2016 och kommer att innehålla fem nyinspelade gamla låtar som aldrig tidigare släppts, samt nio nyinspelade gamla låtar, berättar Stefan Björnshög .

Då det gått några månader sedan sist vi pratade med Stefan är det några frågor vi undrar över och passar på att fråga honom.

Titel på jubileumsalbumet har det med klimatförändringar i naturen att göra eller är det även nån tanke om att folks tänkesätt / hårdare klimat i samhället att göra?

I första handlar det om klimatförändringen i naturen, men dubbelbottnade som vi ofta är kan det även syfta på det politiska klimatet såväl som vad som hänt i Destiny de sista tio åren.

Omslag: Mattias Norén. Foto: Viktoria Larsson

Den specialskrivna låten som skulle släppas i april, vad hände med den? Har jag missat den? Och i vilket projekt ingick den?

Du har nog missat den. Låten heter "Förväntan Stiger" (musik: Björnshög - text: Heidgert, Petterson) och den släpptes på CD:n, "Blåvitt bäst i Sverige". Den finns på Streaming tjänster som Spotify och som download på t.ex. iTunes.

Vi håller precis på med en video till den som bör komma på You Tube kanske redan nästa vecka.

Hur långt bort i tiden ligger sen det helt nya albumet ”Global Warming” med helt nytt material?

Det är inte helt klart när den släpps eftersom "Climate Change" ska släppas först. Tidigast hösten 2016 och senast våren 2017, skulle jag tro.

Lite kul att Veith spelat i ett band med namnet Dawn of Destiny… Är det bandet också fans av er musik?

Veith var ett fan sedan länge, men jag vet inte hur det är med de andra. Att de kallar sig för Dawn of Destiny har inget med vårt Destiny att gör, bara en lustig slump.

Vi tackar Stefan och önskar bandet lycka till på sin fortsatta karriär. Och väntar spänt på kommande album.