Destiny ute med ny singel från kommande jubileumsalbum

Reklam

Snart är det dags för släpp av Destinys efterlängtade jubileumsplatta, "Climate Change".
Vi har tidigare, 2015, fått ett smakprov ifrån den med "Living Dead"
Nu kommer det andra i form av en ny singel och video.
Nyfikna som vi alltid är ställde vi några frågor till bandet.
För att stilla vår hunger fick vi svar av basisten i bandet, Stefan Björnshög.

Vad kommer det sig att det har blivit så långt mellan singelsläppen från kommande jubileumsalbumet?

Det tog lägre tid än planerat att färdigställa och mixa albumet. Sedan hade inte Dragan på Bohus Mastering tid när vi var klara, så vi fick vänta några månader till innan han kunde mastra, men det var det värt.

Har ni någon turné inplanerad efter skivsläppet?

Ingen spikad turné, men givetvis längtar vi alla efter att stå på scen igen. Vi kommer att ha ett releaseparty på Sticky Fingers i Göteborg den 20 oktober, dagen innan "Climate Change" släpps officiellt. Det blir vår första spelning på drygt tio år, så man kan lugnt säga att vi är på hugget. Förhoppningsvis kan vi få till några fler spelningar innan året är slut, annars lär det bli av under 2017.

Är materialet till kommande skivan Global Warming färdigt och bara väntar på att släppas?

"Global Warming" med helt nya låtar är den platta som ska släppas nästa år. "Climate Change, vårt jubileumsalbum, släpps den 21 oktober i år. "Global Warming" är i princip färdiginspelad bortsett från en del av sången och lite småfix.

Blir man inte frustrerad av att vänta på och släppa sina alster?

Det kan man lugnt säga, men det har legat bortom vår kontroll. Men nu när det äntligen är dags känns allt bara gött igen. Frustration har bytts mot inspiration och positiva förväntningar. Responsen på både plattan och de två singlarna "Living Dead" och "Sabotage" med tillhörande videos har än så länge varit odelat positiv, vilket också ger en massa god energi.

Finns det något release datum för Global Warming?

Troligen hösten 2017, men närmast handlar det om "Climate Change" och den ska som sagt var släppas den 21 oktober. Den går att förhandsbeställa redan nu. Gör man det direkt från vårt skivbolag GMR Music Group har man möjlighet att få en T-shirt på köpet, men då får man vara snabb för det är en begränsad upplaga.

Tack för att vi fick störa dig Stefan och lycka till med fortsatta karriären.

Tack så mycket Jörgen. Det ser bra ut, mycket på gång som man brukar säga. 😉