Nya rökiga anCnoc Stack

Reklam

Av de totalt 6000 flaskor som producerats så har Sverige fått äran att få 3360 flaskor exklusivt tilldelat. Försäljningsstart är den 21 oktober.
De tidigare rökiga whiskys från anCnoc, Peatlands, Tushkar, Rutter, Flaughter och Rascan som även de likväl som Stack bär namn från de verktyg man traditionellt använder när man bryter och bearbetar torven som används för att torka malten. Denna whisky är en hommage till de ursprungliga produktionsmetoderna.

Ordet ”Stack” härstammar från den hög av torvblock man staplar upp för torkning innan dessa block av torv vackert ska få brinna och röktorka malten.

Stack är lätt gyllengul till färgen och bär rökiga aromer med inslag av härliga citrusfrukter i form av apelsin och citron. Smaken är elegant torvrökig med söta övertoner av mörk choklad med ett långt fruktigt avslut av gröna äpplen.

Så här säger anCnoc´s global brand manager Stephanie Allison: “We’re excited for the release of Stack as it complements the existing collection perfectly. Whilst Peaty connoisseurs will revel in its smooth smoky notes, we would encourage all whisky connoisseurs looking for something different to explore this beautifully crafted expression.”

anCnoc är en whisky som är producerad vid Knockdhu Distillery som grundades av John Morrison 1894. Markerna i omgivningen var fulla av torv och korn växte sig stark på de närliggande fälten.

Produktion och distribution möjliggjordes av närheten till ”The great north railway” och klart, välsmakande vatten.

Idag är anCnoc en prisbelönt whisky som hyllas av whiskyskribenter världen över. anCnoc, som uttalas ”a-nock”, kommer från gaeliskans ”cnoc dhubh” vilket betyder svart kulle. Destilleriet ligger vid foten av den svarta kullen Knock Hill i södra Highland.