Dags för Live In Color att släppa sin andra singel – Birds

Reklam

Live In Colors singel Birds kommer att bli mitt soundtrack när jag glider ner till skärgården med bilen i sommar. En låt som är smittsamt positiv med sitt sköna gitarrspel. En riktigt skön produktion. Har ni inte tagit gruppen till ert hjärta ännu så är detta kanske låten som kommer att ändra på det.

Vi fick möjligheten att ställa några frågor till bandets sångare Jesper Lindberg inför singelsläppet på fredag den 18 januari.

 

Nya singeln Birds text är uppbyggd kring symboliken med fåglar, handlar det delvis om att se saker ur ett annat perspektiv?

Jo det kan man säga. Också att resa sig till nya höjder där man inte varit förut och våga ta språnget för att utveckla sig själv, att man har hela världen framför sig och att känna sig hemma i tanken att allting är möjligt. En specifik symbolik i låten är ”kolibrin” som står för att alltid söka det goda i livet och det vackra i varje dag.

Jag antar att hela albumet är färdiginspelat och att ni bara väntar på att få ge ut er musik. Hur känns det?

Det stämmer. Allt är redo för albumreleasen den 15 februari och det känns helt sjukt, det känns så fantastiskt skönt. Vi började spela in plattan i juni förra året och många av låtarna har varit färdigskrivna långt före det. Det är nog det största som vi har varit med om hittills.

Blir det nån turné/spelningar framöver?

Yes, vi går in i tävlingen ”Livekarusellen” den 26 januari och kommer ha ytterligare två framträdanden i den tävlingen, ett i februari och ett i mars. Går vi vidare därefter så fortsätter vi att tävla. Vi kommer även att ha vår releasefest för albumet i början av mars och innan dess ska vi besöka SR P4. Därefter får vi se vad som kommer. Vi hoppas att det nya materialet kommer att hjälpa oss att spika några fina spelningar och vi ser grymt mycket fram emot 2019.