allusinlove – rock och kärlek i symbios

Reklam

Det alternativa rockbandet allusondrugs är tillbaka med nytt bandnamn, allusinlove (all us in love) och budskapet är tydligt – rock och kärlek i symbios. Håll ögonen öppna och spetsa öronen – det är kanske första gången, men definitivt inte sista, som du hör talas om allusinlove. För att få veta lite mer om bandet ställde vi några frågor till gitarristen Drey Pavlovic.

Var bytet av bandnamn ert eget beslut?

Ja. Vi ville ändra namnet redan 2014. Vi började växa  och insåg att det kunde bli problem. Vi bytte det aldrig pga att det var så mycket som var på gång i bandet, allt hände så fort, och som ett resultat av det blev vi signade som Allusondrugs… halvvägs genom vårt skivkontrakt 2018 upptäckte vårt skivbolag att det kunde bli problem med vårt namn i Amerika under resans gång, så de frågade om vi kunde ändra på det.

Foto: Haris Nukem

Är kärlek också en drog?

Tja, många studier tyder på att intensiva känslor av romantisk kärlek påverkar hjärnan på samma sätt som droger som kokain eller kraftfulla smärtstillande gör. Sen finns den där låten av Roxy Music som också påstår det haha.

Hur länge har ni spelat ihop?

Omkring sju år nu.

Vilka har inspirerat er och har ni några idoler?

Vi har alla våra egna individuella musikaliska idoler som har inspirerat oss på det ena eller andra sättet, men på senaste tiden har vi blivit inspirerade av varandra –  vi visar varandra nya artister eller musik eller något vi skapat – vilket i sin tur hjälper oss att fortsätta inspirera varandra.

Hur skulle du vilja beskriva er hemstad Leeds och att leva där har det haft något inflytande på er musik?

Leeds är ett förträffligt ställe att leva på. Under senaste tiden har staden blomstrat upp och är under ny utveckling, så vi har fått nya shoppingcentra och mat ställen som öppnat. Där finns även många nya skateboardställen, vilket jag älskar! Musikaliskt har Leeds alltid förknippats med lite mörkare, tyngre och psykedelisk rock. Ett band vi brukade lyssna till och se live hela tiden (Pulled Apart By Horses) inspirerade oss på den gamla goda tiden att bilda ett band och skriva energisk musik. Vi visste att det skulle finnas en publik för det i Leeds så vi är på det perfekta stället.

Vad skulle du vilja hälsa till era svenska fans?

Sverige är det bästa landet i världen.