Tomas Engström gör comeback i Kanonloppet

Reklam

STCC-veteranen Tomas Engström kommer att göra comeback i helgen med Micke Kågered Racing under klassiska Kanonloppet på Gelleråsen Arena där han samtidigt blir den fjärde föraren någonsin att uppnå 200 körda STCC-tävlingar.
– Det ska bli otroligt kul att komma tillbaka i STCC igen efter fyra år med internationellt tävlande. STCC är på väg att bli riktigt bra igen och konkurrensen är stenhård, nivån är mycket hög jämfört med internationella mästerskap, säger Engström.
Engström gjorde sin debut i STCC redan 1999 och har som bäst slutat på tredje plats totalt i mästerskapet 2003. Han körde sin senaste STCC-säsong 2013 och har sedan dess kört utvalda tävlingar i TCR International och senast China Touring Car Championship.
– Jag ska försöka ge all den erfarenhet jag har fått under mina år i STCC, WTCC, ETCC, CTCC och TCR International till teamet. Min huvuduppgift är att hjälpa dem att utvecklas och framförallt bilen som jag känner väl då jag körde den första TCR-Golfen som tillverkades 2015, säger Engström.
54-åringen kommer att köra en Volkswagen Golf GTI TCR för teamet jämsides teamkollega Andreas Ahlberg.
– Teamet är väldigt proffsigt och Andreas är en mycket duktig förare. Jag ser fram emot helgens tävlingar, säger Engström.
Kanonloppet inleds på fredag den 17 augusti med test, följt av kval på lördag och två tävlingar på söndag.