Svip laddar med Bring’s Racing inför Ring Knutstorp

Reklam

 

Svip.se följer exklusivt på plats, hela teamet Bring’s Racing under näst sista tävlingen i Rallycross Supercar Lites Cup på Ring Knutstorp 22-23 augusti. Samma bana där teamet med Patrik Flodin som förare gjorde premiär för sin Rallycross satsning i maj i år.Flodin

Supercar Lites är en instegsklass som gör det möjligt för unga talanger att till en rimlig kostnad ta steget in i Rallycrossen. Klassen är ett enhetsreglemente med möjlighet att använda valfri kaross. Supercar Lites drivs av Olsbergs MSE. Både Supercar och Supercar Lites-klasserna har SM-status.

Fakta Supercar Lites:
Effekt: 320hk
Motor: Ford Duratec
Växellåda: 6-växlad sekventiell
Drivning: Fyrhjulsdrift

Bring’s Racing har funnits med på banorna i Sverige sedan 2010 då teamet körde V8 Thundercars med Thomas Engström och Alexander Graff bakom rattarna. Nuvarande förare Patrik Flodin har kört för teamet under 2 år och har en gedigen rallybakgrund på internationell nivå. Den i dagarna nyblivna 30-åringen började också han med V8 Thundercar för Bring’s Racing, 2013 blev han utsedd till “Årets Rookie”.

Teamets ägare, Bengt “Becke” Bring är 67 år och kommer ifrån Uppsala. BeckeÄven han är en gammal rallyräv. Under 70-talet körde han tillsammans med kartläsaren Lasse Hörnell rally i en Volkswagen.
Totalt körs sex tävlingar i Supercar Lites-klassen under 2014 och vi har nu kommit till den nästa sista och SM-tabellen ser ut som följer:

1. Kevin Hansen 48p
2. Kevin Eriksson 40p
3. Linus Leise 31p
4. Patrik Flodin 29p
5. Richard Göransson 26p
6. Tobias Brink 23p
7. Daniel Björk 14p
8. Sandra Hultgren 12p
9. Alexander Westlund 9p
10. Mikaela Åhlin Kouttuslinsky 6p

Bring’s Racing och Patrik Flodin har alltså i teorin fortfarande chans att ta hem totalvinsten i Supercar Lites Cup 2014, vilket svip.se ser fram emot att följa tillsammans med er!