Morgonen börjar med +12 grader och våt bana

Reklam

TeeametDagens första race är Clio Cup där Robert Helling tar första platsen, Janne Gustavsson andra och Henric Skoog kniper tredje placeringen. Formel Renault 1,6 följer sedan och där tvingas Paul Blomqvist bryta efter bara ett varv på grund av elfel.
Joonas Lappalainen tar hem segern, tätt följd av Kevin Aabol och Robert Svensson.

De något tyngre V8 Thundercars flyttar sedan in på banan men inte heller här sågs några större överraskningar, Jens Edman tog första, Alexander Graff (som tidigare körde för Bring’s Racing) knep andra platsen och Andreas Ahlberg tog sig in på tredje.

1Under lunchpausen träffar svip.se Rune Andersson som är president för Ljungby Maskin, och får då testköra hjullastaren L11 som har en hel hoper av fiffiga finesser så som en ergonomisk joystick och en automatisk dörrstängare inne i hytten. Rune bjuder med svip på VIP-lunch i STCC tältet där det serveras gravad lax, rostbiff och annat trevligt, vid bord med vita dukar och blåklädda stolar och naturligtvis välklädd tillhörande serveringspersonal.

2

Exakt kl 12:00 ljöd enligt tradition den svenska nationalsången ur högtalarna, dock har svip inte lyckats lokalisera vem som framförde sången. 12:10 startade första racet för STCC. Thed Björk startade där från 10:e plats och skulle vara tvungen att jaga poäng. Men efter drygt halva racet blev Göransson påkörd i baken och till slut blev fyra tävlande tvungna att bryta, däribland Göransson själv, Fredrik Ekblom, Fredrik Larsson och Mattias Andersson. Detta öppnade upp för Björk som arbetade sig upp till en tredje plats men på sista varvet tog sig Anderas Wernersson snopet förbi Björk som till slut blev 4:a och därmed plockade värdefulla poäng. Prins Carl Philip plockade även han poäng och slutade som 7:e. Vann gjorde Philip Forsman och på en andra plats slutade Erik Jonsson. Men dramat slutade inte där… av oförklarliga orsaker glömdes det bort att flaggas för målgång…

Andra heaten för Formel Renault 1,6 och V8 Thundercars kördes sedan. Resultaten blev som följer:

Formel Renault: 1:a Kevin Aabol, 2:a Lukas Sundahl och 3:a Joonas Lappalainen
Bröt gjorde åter Paul Blomqvist och Rasmus Ericsson.

V8 Thundercar: 1:a Bring’s Racings tidigare stjärna Alexander Graff, 2:a Jens Edman, 3:a Marcus Palnér.

Så var det då dags för STCC’s andra och sista race för den här gången på Ring Knutstorp. Fredrik Ekblom kom inte till start eftersom motorn tog så pass mycket stryk från föregående race att teamet inte hann byta den. Göransson var med på startlinjen men fick åka in i depån efter skadorna på bilen från innan. Thed Björk stod som nummer 2 i startposition men fick då lämna en lucka framför eftersom Ekblom skulle ha haft pole. Detta blev Björks race från början till slut och han fick med sig sköna 25 poäng efter segern, vilket innebär att Björk nu leder totalt, 3 poäng före Fredrik Larsson! J

Efter ombyggnation av banan var det då dags för Supercar Lites kvalomgång 3.
Bring’s Racing har inte haft mycket medvind på Ring Knutstorp och det verkar helt klart gå troll på den här banan. Gårdagen bjöd på generatorfel som inte hann åtgärdas, ett heat gick till omstart och Patrik förlorade dyrbara poäng. Dessutom upptäcktes sent igår kväll att grenröret var spräckt och hade fyra hål.
Detta fick svetsas i natt men, nu har vevhuskompression upptäckts vilket innebär att motorn börjar bli så pass dålig att kompressionen går ner i vevhuset.

Detta stoppade dock inte Patrik Flodin som bokstavligen stod upp och körde sin 3:e kvalomgång, rackarns bra kört och han gled in som 2:a.

I semifinal 1 vann kevin Hansen före Richard Göransson och Alexander Westlund. Patrik körde semifinal 2 och kom där in som 3:a efter vinnaren Linus Leise och tvåan Kevin Eriksson, vilket innebär att Patrik Flodin och Bring’s Racing tagit sig till final trots materialproblem! 🙂l├Ñdbilsrally

I finalen slutade Patrik som fjärde man efter Kevin Hansen, Kevin Eriksson och Richard Göransson. Alexander Wetslund och Linus Leise bröt.
Det ville sig alltså inte riktigt för Bring’s Racing den här gången, men nu ser vi framåt mot nästa tävling som är på Solvalla den 5-6 september, då med STCC igen. Till dess önskar svip.se er en fortsatt trevlig höst!

ÅJ_liten