Ford Mustang 1967 Fastback lanseras som LEGO Creator Expert

Reklam

I ett samarbete mellan Ford och Lego lanseras nu den klassiska ikonen Ford Mustang i miniatyrformat, närmare bestämt som legobitar. LEGO-satsen, som ingår i serien av LEGOs allra mest avancerade byggen, Creator Expert, finns att köpa från och med 1 mars.
Den legendariska Ford Mustang Fastback anno 1967 kommer snart till nytt liv i form av legobitar i ett samarbete mellan Ford och LEGO. Till skillnad från tidigare LEGO-versioner av Sveriges populäraste sportbil består den här satsen av hela 1470 bitar.
– Det finns få bilar på vägen som är lika kända som Ford Mustang, och det är spännande att se den ikoniska bilens kombination av design och arv komma fram i den här LEGO-uppsättningen, säger Roelent de Waard, marknads- och försäljningschef på Ford Europa.
Anpassning av modellen
Miniatyren av den nostalgiska muskelbilen är över 10 centimeter hög, 32 centimeter lång och 14 centimeter bred och är komplett med fungerande styrning, mörkblått karosseri, vita racingband, utbytbara luftintag på huven, tryckt Mustang- och GT-grillemblem, och femekrade fälgar med väggreppande däck. Modellen kan även anpassas med en rad tillbehör, vilket möjliggör för alla byggare att få en unik bil utifrån sina egna behov.
– Ford Mustang är en av de mest ikoniska och symboliska bilarna i historien – och att skapa den här bilen i form av LEGO, med den här nivån av anpassning har varit väldigt kul, säger Jamie Berard, designledare på LEGO Creator Expert. Vi kan knappt vänta på att få se våra LEGO- och Ford Mustang-fans egna kreationer när de tar sig an den här nya uppsättningen.

Den unika LEGO-byggsatsen går att köpa från och med 1 mars.
LEGO-byggsatserna finns tillgängliga globalt i LEGO-affärer och Shop.LEGO.com från och med 1 mars med rekommenderat pris på 1499 kronor i Sverige.