Tabasco Sriracha – vår tids ketchup!?

Reklam

Det sägs att nya Tabasco Sriracha är en Louisiana twist på det klassiska thailändska receptet och är en mästerlig blandning av söta, starka och välkomponerade smaker från Asien – med en given touch av den klassiska Tabasco hettan. För oss som vill ta del av denna nya smaksättare får vi bege oss till Hemköps butiker där den lanseras under vecka 4 runt om i landet. Den passar perfekt som het smaksättare till grytor, såser, pizza, hamburgare, soppor, marinader, ris och dressingar. Den är även perfekt i dipp, till exempel till vårrullar och dumplings. För att få reda på lite mer ställde vi några frågor till Tilda Jönsson, Produktchef Tabasco Sverige.

Kommer den att säljas även i andra butikskedjor framöver eller blir det bara Hemköp?

Vår förhoppning är givetvis att fler kunder skall ta in den i sitt sortiment! Vi kommer att presentera den igen och kommer den in någon annanstans så kommer det att bli till vecka 34 då vi måste hålla oss till dagligvaruhandelns revideringsfönster.

Vilken chili har man lagt till den ursprungliga Tabascosåsen som är basen? Red jalapeño?

Stämmer, röd jalapeno.

Kommer denna produkt att finnas i det ordinarie sortimentet framöver eller blir det en limited som Scorpion?

Den finns i ordinarie sortiment hos 46 st. Hemköp idag, hur distributionen kommer att se ut framåt bestämmer Hemköp.

Hur många olika smaker/varianter har ni i det fasta sortimentet?

På den svenska dagligvaruhandeln har vi Tabasco Original, Tabasco Habanero, Tabasco Chipotle, Tabasco Jalapeno, Tabasco Sweet & Spicy, Tabasco Buffalo, Tabasco Scorpion (fast listning på Ica från vecka 8), Tabasco Sriracha.

Kommer ni framöver ta in Rocoto pepper?

Det ligger ej i planen just nu men det är inte helt omöjligt lite längre fram.

Vilken är din favorit av de olika Tabascosorterna?

Min favorit är den gröna – Tabasco Jalapeno. Den är fantastisk, lite syrlig, fräsch och har en himmelsk smak! Jag som äter mycket grönsaker har den på det mesta, och sen är den grym på ägg! Sen är jag även väldigt förtjust i Tabasco Buffalo.