Tacogratäng med potatis (recept)

4 personer

1 kg potatis, välj egen favoritsort
3 st gul lök, hackad
2 st vitlöksklyftor, pressade
600 gr köttfärs
4 dl mjölk/matlagningsgrädde
2 dl ost, riven, gärna lite smak på osten
1 påse tacokryddor
1 tsk salt
Svart- & vitpeppar

Tillagning:

1 Sätt ugnen på 200° C.
2 Skala och skiva potatisen.
3 Fräs hackad lök och pressad vitlök i en stekpanna.
4 Tillsätt köttfärsen och fräs den med tacokryddorna.
5 Smöra en ugnsfast form och varva potatis och köttfärsen.
6 Häll över mjölk/matlagningsgrädde. Krydda med salt och peppar.
7 Täck med riven ost och gratinera i mitten av ugnen i ca 30 minuter.
8 Servera med en god sallad.