Potatispizza (recept)

Härlig potatisrätt att fixa till i höstmörkret. Inte den mest kalorisnåla men helt ljuvligt god och ett måste att testa för alla potatisälskare. Tänd några ljus och njut av den goda potatispizzan.

Potatispizza

4 portioner

650 g potatis, välj gärna en mjölig sort, ex King Edward
2 st (á 260g) pizzabottnar
1 st (160g) gul lök
½ msk rapsolja
1 tsk salt
½ tsk svartpeppar, grovmalen
2 dl chilisås/pastasås
1 msk oregano, torkad
200 g ost, riven, typ Herrgård, 17 % fett
Oregano, färsk till dekoration

Tillagning:

1 Värm ugnen till 200°C.
2 Lägg pizzabottnarna på två bakplåtsklädda plåtar.
3 Skala och skiva potatis och lök tunt.
4 Blanda potatis och lök med olja, salt och svartpeppar.
5 Bred 1 dl chilisås per pizzabotten och strö över ½ msk oregano på varje botten.
6 Fördela lök- och potatisblandningen på bottnarna.
7 Strö över 100 g riven ost per botten.
8 Tillaga tills potatisen är mjuk, ca 40 minuter.
9 Dekorera med färsk oregano.

Näringsinnehåll per portion:

Energi 660 kcal/2770 kJ Protein 29 g Fett 18 g Kolhydrater 93 g

Receptmakare: Eleonor Schütt och Margareta Andersson