Enkelt att tillaga och går bra att värma upp dagen efter om inte all mat går åt.
Potatis med färsbiffar 4 personer
500 g potatisar, använd favoritsort
2 msk rapsolja
salt & peppar
Färsbiffar
500 g nötfärs
50 g pinjenötter
3 msk färsk timjan, hackad
½ dl vispgrädde
1 st ägg
1 st röd lök
salt & peppar
I formen
75 g fetaost
4 st soltorkade tomater i olja
Tillagning
Sätt ugnen på 200°C.
Skiva potatisen i tunna skivor och lägg den i en ugnsfast form, pensla potatisen med olja, salta och peppra. Ställ in i ugnen i 15 minuter.
Gör under tiden färsbiffarna. Blanda färsen med pinjenötter, timjan, vispgrädde och ägget, forma smeten till små biffar, ca 8 styck.
Skiva rödlöken i klyftor.
Ta ut formen med potatis ur ugnen och lägg på biffarna och rödlöken. Sätt in formen i ugnen och låt den stå i ca 30 minuter.
Smula fetaosten och dela tomaterna i mindre bitar.
Ta ut formen ur ugnen och strö över tomaterna och osten på potatisen och biffarna. Låt stå i ugnen ca 5 minuter tills osten börjar smälta och få lite färg.
Servera gärna med en sallad eller kanske ugnsbakade rödbetor.
Webbsidan svip.se använder teknik och profilerings cookies. Klickar du på "Acceptera" godkänner du alla profilerings cookies. Klickar du på "Neka" eller X så nekar du alla profilerings cookies. Klickar du på "Anpassa" så kan du välja vilka profilerings cookies som ska vara aktiva.