Nu släpps ”Orsa fäbodsglögg”

Reklam

Efter succén med Orsa fäbodssnaps så är Kalle Moraeus och Jonas Larsson från Tevsjö destilleri aktuella med en ny glögg. En helsvensk glögg med smak av granskott, lingon och blåbär ”Orsa fäbodsglögg”.

Orsa fäbodsglögg är ett gediget hantverk och allt görs för hand från grunden i den gamla kvarnen på Tevsjö destilleri. Här förvandlas säden från de omkringliggande gårdarna längst Ljusnan till spritdrycker av absolut bästa kvalitét.

– Det har varit en fantastisk resa den jag gjort tillsammans med Tevsjö destilleri. Från början var det här projektet en rolig ide som uppstod i pandemin och meningen från början var att jag vill ta fram något unikt till vår restaurang på Hornberga Gård i Orsa, säger Kalle Moraeus.

-Vi tror och hoppas att svenska folket kommer gilla glöggen precis lika mycket som vi gör som också säger att han imponerats av den kunskap och fingertoppkänsla det krävs för att skapa dryck av god kvalitet. Jonas Larsson på Tevsjö destilleri är en prisbelönt och hyllad destilleriägare från Hälsingland.

– Att få göra det jobb med Kalle Moraeus har varit en otroligt rolig resa och Kalle har verkligen en noggrannhet och professionalism i allt han gör. Han är verkligen en stor bidragande orsak till att snapsen och glöggen smakar som de gör, säger Jonas.

”Orsa fäbodssnaps” gick på mindre än 6 månader in i systembolagets ordinarie sortiment medans ”Orsa fäbodsglögg” är en så länge en beställningsvara.

Tillverkad av Tevsjö destilleri AB och Kalle Moraeus.