Nina Söderquist vill glädja de äldre

Reklam

Rockångerskan, och radioprogramledaren Nina Söderquist är en tjej som gärna ställer upp för folk som är i utsatta lägen. Något hon visat som fältartist och nu genom att samla gräddan av Sveriges rockelit för att spela in låten ”Breathe”, där pengarna går till äldreboende. Till projektet har hon fått med sig musikerna Mikkey Dee (Scorpions), Rasmus Ehrnborn (Soilwork), Mic Michaeli (Europe), Jona Tee (Heat) och Tommy Johansson (Sabaton).

Är det du själv som har skrivit låten ”Breathe”?

Jag har skrivit den tillsammans med tre andra killar. Vi skrev den för tolv, tretton år sedan och sen har den legat i en låda och väntat på rätt tillfälle. Det blev det nu, kände vi.

Intäkterna kommer att gå till äldre…

Ja, det vi får in på Spotify för streams kommer att gå till äldre på äldreboenden.

Och det är äldreboenden i de tre storstäderna i första hand?

Vi börjar där och sen sprider vi förhoppningsvis ut oss. Det beror på hur mycket pengar vi får in. Det är bara att hålla tummarna! Pengarna kommer att gå till blommor och choklad. Lite glädje och lite ljus i deras tillvaro. De sitter isolerade och då vill vi glädja dem lite grand.

Foto: Pressbild

Har ni provspelat låten för nån i den åldersgruppen?

Ja, självklart. (skratt) Sen är det inte själva låten och tonerna som ska attrahera utan det är förhoppningsvis pengarna som vi får in genom låten. Men jag tror att det sitter många rockers på våra äldreboenden. Tror hela svenska folket gillar rock, från gammal till ung. Rock är för alla.

Finns det några likheter mellan att du har varit fältartist och detta projekt?

Likheten är väl att hjälpa människor. Oavsett vart man är eller vem man är så tycker jag att om man behöver hjälp så ska man få det. Kan jag hjälpa så vill jag jättegärna göra det. Alla kan inte göra mycket, men alla kan göra något.

Var det svårt att få med artisterna på denna låt?

Det var en dröm att Mikkey skulle spela på den. Det hade jag inte vågat hoppas på, men i och med att vi känner varandra ganska väl så tänkte jag att jag frågar. Det värsta som kan hända är att man får ett nej. Han sa ja på en gång och det gjorde även de andra killarna. De svarade ja, glasklart. Tommy Johansson i Sabaton har jag faktiskt aldrig träffat eller jobbat med innan.

Hur gick det till under inspelningen?

Vi har spelat in Mikkey och Rasmus i Göteborg och resterande i Stockholm.

Hur gjorde ni videon?

Jag tog med mig min Iphone och filmade själv det vi gjorde i studion. Så den är väldigt simpel och enkelt gjord. Sen hade vi tur att Pias Planet (produktionsbolag) klippte ihop det gratis. Det är vi otroligt tacksamma för. Det visar att det går att göra saker ganska enkelt om man har bra personer som gör dem.

Ni är många förutom ni artister som är inblandade i detta…

Det är otroligt många. Allt ifrån låtskrivare till mixare, producenter, nån som sköter sociala medier osv. Det är fantastiskt att alla ställer upp.

Kommer låten att spelas på Rockklassiker?

Rockklassiker spelar den inte då vi bara spelar musik från 70, 80 och 90talen. Men P4 spelar den och jag hoppas det blir fler radiokanaler som tar upp den. Vi utmanar dem att spela lite rock i de olika reklamradiokanalerna. Tycker att det är alldeles för lite rock som spelas.

Vi tackar dig Nina för en trevlig pratstund och för att du startat ett beundransvärt projekt.

Nu kära läsare hoppas jag att ni tar låten till er och stream on!