Trailerpark Idlers har gett ut sitt 14:e album Ghost Town Nights

Reklam

I början av september släppte Trailerpark Idlers sitt nya album ”Ghost Town Nights”. Ett flitigt band med många influenser. Bandet rör sig i trakten kring Country, Alt-Country, Folk, Rock n’ Roll, Gospel och andra närbesläktade genrer. Nyfikna som vi är ställde vi några frågor till bandet.

Hur skulle ni vilja beskriva ert nya album?

Morgan: Den svåraste frågan först alltså. Jag gör ett försök med att säga att det är en platta om längtan bort, längtan hem, längtan efter något som kanske inte är bättre utan bara annorlunda. Eller också en samling med sånger som handlar om lite allt möjligt. Plattor som jag har lyssnat på under tiden vi skrivit och spelat in är främst Leaving Town med Waylon Jennings, Rock, Salt & Nails med Steve Young och I Can Never Go Home Anymore med Shangri-Las. Om det sedan hörs något av får någon annan avgöra.

Era influenser spänner över genrer som punk till country, tar ni med er av det i er musik eller ligger det mer på textplanet?

Morgan: Vissa av Trailerpark Idlers låtar skulle jag utan problem kunna spela med Lowriders, ett punkrock’n’roll-band jag spelar gitarr i, tex Jericho Hills och Everytime I Hear The Sound of a Train. Fast framför allt är det väl ”gör det själv-attityden” som vi lånat från punken. Vi spelar in, producerar, mixar och ger ut plattorna själva. Vi anlitar en grabb i Mjölby som mastrar åt oss och så har vi lejt ut jobbet med omslagsdesign till åtminstone två album, på de övriga så har vi gjort det själva också.

Ni har varit flitiga med att släppa album, hur hinner ni med?

Morgan: Vem som helst kan tota ihop en sång i veckan om dom bara vill. Visst allt funkar inte men gör en tredjedel det så har man 17-18 sånger på ett år. Sedan att spela in behöver inte vara så förbannat krångligt som många gör det till, det mesta kan man göra själv med bra resultat numera. Sen hjälper det ju att periodvis vara totalt jävla manisk, och lite dum i huvudet.

När bestämde ni er för att ha två sångare och vad var det som ledde fram till det?

Miss LisaLee: Jag blev tillfrågad 2008 om att lägga lite körer och sen har det blivit fler körer och med tiden även leadsång på en del låtar. Det var inga direkta beslut som togs kring det utan mer en process som har växt fram naturligt när band utvecklas tillsammans.

Hur går bestämmandet av låtar till plattorna till? Är ni ett demokratiskt band eller är det en som basar?

Scotty: Morgan o Lisa skriver låtarna men eftersom vi är ett demokratiskt band får alla säga vad de tycker, det är ändå ingen som lyssnar.

Morgan: Jag lyssnar visst, men det är inte säkert att jag bryr mig.

Finns det typ nån så kallad syskonkärlek som kommer upp till ytan ibland?

Miss LisaLee: Nej, ingen syskonkärlek eftersom vi inte är syskon. Däremot en djupare vänskap. Vänskap sätter vi högt i bandet. Vi ska tillbringa mycket tid tillsammans t ex timmar i en bil under spelningar så då måste vi kunna uppskatta varandras personer och sällskap.

Har ni något roligt eller udda turnéminne ni skulle vilja dela med er av?

Morgan: Nja, inget speciellt. Vi har ju ett par gånger packat och åkt iväg, hunnit ett några mil innan någon kommer på att det är fel stad vi är på väg till. Fel dag har också hänt. Men om det är särskilt roligt vet jag inte.