Pixligt med Pixio, eller hur Peter Esse

Reklam

Klossar har vi nog de flesta lekt med sen barnsben. Det har varit träklossar, Lego och nu kliver Pixio in på scenen. Med dessa byggbitar kan man skapa riktiga pixelgrafik i vekligheten. Man kan skapa vad man vill och skulle inspirationen tryta finns en app med massvis av förslag på saker man kan bygga. Detta lät kul även för en man i sina bästa år (varje år är alltid bäst) med barnasinnet kvar så vi hörde oss för lite med Peter Esse presskontakt på Vendora.

Vilken åldersgrupp riktar sig Pixio från? Ser att det står från 6år på askarna, men är det ur säkerhetssynpunkt? Att de inte ska svälja bitarna?

Pixio får inte användas av barn som är under tre år. Sex år är dock den rekommenderade åldern just som du är inne på, förståelsen att magneter inte skall gnagas på eller ännu värre, ätas upp.

Hur stora är de olika bitarna och hur starka är magneterna?

De är 8 mm per sida och använder neodymiummagneter vilket är de starkaste magneter som finns. Men för att det skall vara meningsfullt att leka med dem så är det ju bra att kunna ta isär dem så det är faktiskt 6 små magneter inuti som gör att de sitter men ändå går att bygga med.

Har idén kommit till efter Minecrafts framgångar?

Idén tror jag kommer från den allmänna pixelgrafik-trenden som ju faktiskt startade innan Minecraft. Men det är klart att det blivit en och annan minecraft-konst.

Finns det en risk för er på kontoret att leklusten tar över om ni har Pixio inom räckhåll?

På Vendora (som vi som svensk distributör heter) är varje dag en hälsosam lek 😅

Nyfikna som vi är så var vi bara tvungna att testa Pixio. Vi provade ett paket med 200 bitar fördelade på åtta färger. När jag tänkt ut vad jag skulle bygga (en gubbe som räcker fram en blomma) så var det bara att sätta igång. Tänkte att jag tar en rad med bitar och sätter ihop med en annan rad för att snabbt få en kropp på gubben. Glömde bort att magneter både drar och stöter bort. Visade sig vara bättre att följa anvisningarna och ta en bit i taget. Byggandet var pyssligt, men kul. Och jag var lite stolt över min kreation när den var klar. En leksak jag kan rekommendera till barn och vuxna.