Important Toys når nya prisnivåer för leksaker!

Reklam

I helgen höll Bukowskis sin traditionella leksaksauktion och 175 härliga leksaker från alla möjliga länder och årtal har hittat nya nöjda ägare. "Important Toys" bestod av högklassiga porslinsdockor, Barbie, teddybjörnar och inte minst en fantastisk samling äldre plåtleksaker.

-Det har varit fantastiskt kul att få arbeta med den här specialauktionen och under mina 19 år som Bukowskis ansvarige för leksaker så har jag aldrig haft en så fin leksaksauktion. Något som också visade sig i det internationella intresset, säger Erik Ingare.

Dockavdelningen var av oerhört god kvalitet och störst intresse tilldrog sig en ovanlig docka från Jules Steiner som efter intensiv budgivning klubbades för 28 500 kr(34 963 kr inkl. avgifter). En glädjande trend var att många yngre och nya samlare var med och bjöd på de fina dockorna.

Auktionens stora höjdpunkt var en öppen limousine tillverkad av Gebrüder Bing ca 1912.

-Denna Bing open tourer är ett internationellt toppobjekt i ovanligt fint skick. Dessutom hade den en intressant proveniens. Bilen ropades in på auktion i Insjön 1915 när familjen Holm (postorderföretaget Åhlén&Holm senare Åhléns) flyttade ner till Stockholm. Den har funnits i samma familj sedan dess och är nu alltså ute på marknaden för första gången på 100 år, säger David Brolin.

Bilen blev auktionens dyraste föremål och klubbades för 67 000 kr (82 125 kr inkl. avgifter).

Stort intresse tilldrog sig även 22 stycken dockskåpsmöbler av Carin Backlund. Hennes högkvalitativa dockskåpsmöbler är eftertraktade av samlare men förekommer sparsamt på auktioner. Posten klubbades för 16 900 kr (20 753 kr inkl. avgifter)