Tips när du söker jobb

Reklam

Oavsett om man söker ett fast jobb eller ett inför kommande sommar så skadar det inte med några tips.  Här delar Team AutoJobb med sig av de som de tycker är de 4 viktigaste tipsen för att få sitt drömjobb.

1. Bild till CV.
Den största insikten jag har fått när jag har hjälpt människor att hitta jobb är att bilden i ditt CV är enormt viktig. Att en så liten grej som att just bilden spelade så stor roll var svårt för mig att förstå i början men efter att ha klurat lite så var det rätt logiskt. Ungefär 90% av alla CV:n som skickas innehåller ingen bild, så att endast inkludera en bild gör så att man tillhör de 10% som arbetsgivaren faktiskt uppmärksammar. Att sedan använda sig utav en proffsig bild gör så att du i de flesta fallen hamnar bland de CV:n som blir faktiskt blir inkallad på en intervju.
2. Rätt mängd jobb-erfarenheter.
Efter att ha testat alla mina tänkbara idéer har jag upptäckt att den magiska siffran är 6, du kanske undrar varför? Jo det är så att det mänskliga ögat njuter som mest när det ser saker i grupper av tre. Det betyder att det är behagligast för både dig och mig att se 3, 6 eller 9 jobberfarenheter. Att sedan presentera 3 st erfarenheter i sitt CV gör så att du hamnar i kategorin oerfaren, medan att presentera 9 st jobb kan göra att man blir överkvalificerade eller tar för lång tid för rekryteraren att läsa och du blir lätt ointressant.
3. Bra design.
Ett vanligt misstag som jag ser hos personer som försöker hitta jobb och som jag själv gjorde när jag först kom ut till arbetslivet var designen. Det är oerhört viktigt hur ditt CV ser ut så var inte tråkig och använd dig av standard typsnittet på word. Stick hellre ut med din design, kolla upp snygga CV:n på nätet och be någon datorkunnig att designa ditt CV åt dig, det tar oftast upp till 10min att göra.
4. Personligt brev.
Just det personliga brevet är något många glömmer bort. Kanske är det på grund av att de flesta tipsen man hör där ute lägger så stor fokus på CV:t men efter att ha hjälpt massor av våra medlemmar att hitta jobb så skulle jag med stor säkerhet säga att ditt personliga brev är minst lika viktigt. Det är också därför du bör lägga ner lika lång tid på att finslipa ditt personliga brev som ditt CV. Det enklaste sättet att göra detta är bara att använda dig utav de här 3 tipsen även på ditt CV.