Prenumerera på parfym – Scents by Gents

Reklam

Att köpa sig en parfym över nätet är inte det lättaste om man ska välja en ny doft. För att råda bot på det har Gents tagit fram en prenumerationstjänst som varje månad låter användarna upptäcka nya dofter. I början av månaden får man 5 ml av en parfym, vilket ska räcka i ca en månad. Det lät intressant tyckte vi och ställde några frågor till Filippa Hansson, marknadskoordinator på Gents.

Det sägs att man får en parfym som följer både trend och säsong, kan det innebära att man på sikt får samma sort igen?

Vi bokför och loggar de dofter vi skickat ut, just för att minimera risken för att en kund ska få samma doft flera gånger. Vår tanke är därmed att man inte ska få hem samma doft mer än en gång! Däremot kan såklart många dofter vara likartade i sin doftstruktur, men de kommer inte dofta detsamma för det. Vi kan även skicka ut flera dofter från samma varumärke, men då olika dofter från det varumärket.

Om man hittar en favorit, går den då att köpa av er i ”vanlig” storlek?

Vi kommer enbart använda parfymmärken och parfymer som vi själva säljer på gents.se och i våra fysiska butiker. En tanke med tjänsten är just att underlätta för den parfymintresserade, men som inte ännu vet vilken full-size produkt han eller hon vill köpa. Självklart kan det däremot hända att parfymer säljer slut, men de kommer då köpas in på nytt igen. Passa gärna på att köpa doften den månaden du får hem den, då gör vi nämligen avdrag på månadens parfym med den kostnad som tjänsten kostar, dvs 149 kr.

Ni har tre doftprofiler att välja mellan, kan man byta om man känner att man tog fel från början?

Doftprofilen får du såklart byta och det kan du göra när du än vill. För att byta loggar du in till din profil, sen finns där ett valbart alternativ i drop-down listan som heter ”prenumerationer”. Klicka på namnet på den doftprofil du valt, sedan ”ändra prenumeration” och slutligen väljer du den doftprofil du vill istället vill ha. Enkelt!

Skulle du säga att vi män blivit mer intresserade av parfymer och skönhet nu än tidigare?

Jag skulle vilja påstå att det generellt råder en större medvetenhet hos män när det gäller parfymer och skönhet. En man som tar hand om sig själv är varken märkvärdigt, fåfängt eller udda längre, utan visar snarare på att han bara vill vara ”sitt bästa jag”. Det är en utveckling i helt rätt riktning, känner vi!

Gents är ledande i Norden på manlig livsstil, ni har inga funderingar på att satsa på kvinnlig livsstil?

Vi har inga funderingar på att satsa på kvinnlig livsstil.