För dig som inte vill skaffa dig en smartwatch…

Reklam

… men ändå vill ta del av några av dess funktioner.

Då kanske ett nytt smart armband till din befintliga klocka kan vara något. TRIWA och techbolaget Fidesmo lanserar produkten “Tapster” – klockarmbandet där användaren ansluter sitt Mastercard för kontaktlösa betalningar. Det inbyggda NFC-chipet i armbandet, kopplat till Fidesmos plattform, kommer att fylla den analoga klockan med kontaktlösa tjänster.

Så den självklara frågan blir då: innebär det att det kommer mer tjänster än bara Masterard?

Som svar säger Mattias Eld, CEO och co-founder Fidesmo: -Ja, vi arbetar med fler leverantörer av kontaktlösa tjänster som kommer läggas till över tid.

– Vi ser en större och större efterfrågan på alternativ till traditionella betalningssätt. Fidesmo gör det möjligt för klockvarumärken som TRIWA att möta denna efterfrågan, och vi är stolta att kunna lansera Tapster tillsammans med TRIWA, säger Mattias Eld.

Först ut vid lanseringen 8 mars är betalningar med Tapster möjliga för kunder med kort utgivna av SEB (undantaget SEB Maestro), Eurocard och de kort som SEB Kort AB ger ut tillsammans med samarbetspartners. Det kommer att finnas ett begränsat antal Tapsters hos Stjärnurmakarna i Sturegallerian för de som vill ta chansen att vara först ut med att testa produkten. Tapster lanseras till en början i en mindre upplaga och kunderna uppmanas lämna feedback på produkten och användarupplevelsen.