Fitness weekend

Reklam

Känner mig lite som en udda fågel när jag tagit upp laptopen på restaurangens bord för att börja sammanfatta mina intryck av Fit for Life WKND. Känner folks blickar och undrar vad är det som är fel. Kommer sen på vad det kan vara. Återkommer till det sen.

Fit for Life WKND består av tre olika mässor i en. Skönhetsmässan Acadermia, Allt för Hälsan och Fitnessfestivalen.

Skönhetsmässan Acadermia

På den här avdelningen samsades hudvård, estetiska behandlingar, anti-aging, plastikkirurgi, make up, naglar och hår. Det fanns möjlighet att bli sminkad av MIST elever. Och förstås träffa både etablerade och nya märken.

Foto: Jörgen Fredriksson

Allt för Hälsan

Här var det träning, kost och livsstil som stod i fokus. Vi fick oss en morgon shot med ingredienserna ingefära, citron, honung och chili. Det piggade upp och fick oss att vandra vidare med öppna sinnen. Något som verkade vara en trend var värmemassage produkter. De fanns lite var stans. Annars samsades här ekologisk kost, yoga och olika behandlingsmetoder.

Foto: Jörgen Fredriksson

Foto: Jörgen Fredriksson

Fitnessfestivalen

Här pumpades muskler och musik ur högtalarna. Här visades träningsredskap av traditionell typ och nya modeller upp. En nyhet för mig var något där man höll bollar i händerna och man via elektronisk styrning gjorde det allt jobbigare för den tränande individen att prestera. Sen fanns det naturligtvis massor av olika preparat för att höja sina resultat. Tror aldrig att jag har fått i mig så mycket protein på en dag som här då det fanns massor av olika produkter att provsmaka.

Foto: Jörgen Fredriksson

Det fanns flera talare att lyssna till. En var Niklas Wikegård som bland annat ställde sig frågan om balansräkning var att kunna stå på ett ben och räkna till tio. Mässan var på hela taget en trevlig mix av produkter och information.

Foto: Jörgen Fredriksson

För att återkomma till varför flera mässbesökare tittade lite snett på mig. Jag tror inte de tyckte det var riktigt passande att sitta där med en starköl.