Nikola Ladan Degerfors IF

Reklam

Vi snackar fotskador med Degerfors Nikola Ladan, som i mötet mot Helsingborg i lördags skadade sin fot så allvarligt att han inte kommer att spela något mer i år. Här berättar Nikola själv vad som hände och hur han ser på framtiden för och med Degerfors IF.

Berätta vad som hände under matchen mot Helsingborg i lördags…

Jag skadade min fot i en plötslig situation under en förflyttning och jag vred till foten på något sätt. Jag kände att det gjorde ont, det gjorde jätteont om jag ska vara helt ärlig. Det kändes då som en stukning men efter ett tag så kände jag att den här stukningen gör jäkligt ont! Men jag fortsatte och nu i efterhand så känns det helt sjukt att jag faktiskt fortsatte att spela under nästan en hel halvlek. Direkt efter slutsignalen så kände jag att jag måste in! Sedan dess har jag inte kunnat stödja på foten alls, i söndags så röntgade man foten och bekräftade att jag har något som heter Jones fraktur, det är en spricka i mellanfotsbenet.

Ska du opereras?

Ja det hoppas vi ju på, det gäller bara att hitta någon som ska göra det. Patrik Werner ligger i för att få till en operation åt mig.

Prognosen är att du inte kommer att spela mer i år?

Ja, det är min inställning. Jag känner att jag inte vill stressa tillbaka med tanke på att det är så få omgångar kvar nu. Jag hade säkert kunnat spela de sista två omgångarna men att stressa för två omgångar och med risk för att kanske gå sönder igen, det känns inte aktuellt för mig.

Detta sker mitt i omförhandlingen av ditt kontrakt med DIF…

Helt ärligt så vet jag att jag har gjort en väldigt bra säsong, även förra året men speciellt i år. Jag har lyft mig ytterligare och har fått lovord och det tack vare att jag har haft ett grymt förtroende från Degerfors och tränarstaben, vilket jag uppskattar och tackar för. Men vad som händer nästa år, är jättesvårt för mig att säga just nu. Det jag fokuserar på just nu är att komma tillbaka från den här skadan och gå runt och stressa mig själv känns onödigt, jag har lämnat över allt sådant till min agent. Sedan får vi ju se hur det går med en eventuell operation och tanken är väl då att efter operationen sätta mig ner med honom och diskutera vad som finns och vad som gäller, så först och främst ska jag lösa den här biten med skadan. Men ni kommer att få veta snart (skratt).

En summering av matchen mot Helsingborg…

En väldigt bra match, bra försvarsinsats som lag. Vi försvarade oss väldigt bra, vi täppte till ytor där de var farliga, vi täppte till spelare som också var farliga. Sedan hade vi ett eget passningsspel som var väldigt bra, ett kontrollerat passningsspel skulle jag vilja säga. Vilket ledde oss till vissa heta chanser och jag tycker att det var välförtjänt med minst en poäng och vi gjorde en bra match mot serieledarna. Man ska inte glömma att de verkligen är ett lag som är rustade för Allsvenskan och det är ett lag som har väldigt många namnkunniga och duktiga spelare, så det får man inte underskatta. Å andra sidan så vet jag att vi är starka här hemma och att vi kan rubba alla lag egentligen och det var vi väldigt nära på att göra mot Helsingborg. Så jag tror att grabbarna kommer att göra ett väldigt gott arbete nu här på hösten.

Vad har du att säga till publiken som kom till Valla i lördags?

Stort tack, verkligen skitkul! Man önskar ju självklart att det var så hela tiden. Men man tackar jättemycket och man blir glad när man ser så många Degerforsare, jag vet att ni är många och också runt om i landet, så det var jättekul att de tog sig ner till Stora Valla. Vi spelare behöver det stödet och vi uppskattade det väldigt mycket och det var skitkul.

Vad tror vi om matchen nu på lördag mot AFC Eskilstuna?

Ett väldigt bra lag som vi möter återigen. Det är ett lag som gillar att vinna på övertid (skratt) men självklart, vi spelar hemma och vi kommer att gå för att vinna och jag tror att grabbarna är 100% laddade och de tror säkert som jag att vi kan vinna den matchen.

Tack Nikola Ladan för att du delar med dig och självklart hoppas vi på ett snabbt tillfrisknande!

Gör som Ladan, kom ner till Stora Valla på lördag för att se Degerfors ta emot AFC Eskilstuna med avspark klockan 16:00.
Fotboll för alla, alla till Valla!