Tack för an amazing 2017

Reklam

Det har återigen blivit dags att summera året som gått, men det är inte helt lätt att välja ut det vi vill visa upp lite extra bland våra intervjuer, reportage och recensioner från 2017. Trots att vi är en relativt ung Internet portal har vi hunnit med en hel del. Det vi är mest stolta över är det faktum att vi väljer bort tragedier, död och krig från vårt nyhetsflöde, för att bjuda er en lite gladare vardag! På drygt fyra år har svip.se vuxit sig enormt stora både i och utanför Sveriges gränser och därför finns många av våra inslag översatta till Engelska. Som ytterligare ett steg i vår marknadsföring och för att locka in fler lokala läsare har vi utformat en gratistidning för Kristinehamn, Karlskoga och Degerfors, månadstidningen heter förstås nrEtt och den har hunnit bli hela två år.

På svip.se började vi 2017

med en artikel om svenskarnas mest vanliga nyårslöften, nämligen att dejta mer. Vi fortsatte sedan januari med att rapportera om extremsportaren Petter Mazzetta som tävlar i wingsuit flying. Vi gick vidare till årets mest oväntade DJ duo som vi hittade i Anders Bagge och Rob Wåtz Music Explosion, Anders Bagge berättade om saknaden till Idol som han senare under året återvände till. Vi hann också med en intervju med Viktor Fredbäck som samlar på jeans, Roger Rönning, Formex i Stockholm och en hel del motor.

Februari handlade självklart om Melodifestivalen och vi snackade med Hasse Andersson som var en av programledarna. Simon Zion som deltog i Idol under 2015 släppte nytt material och det gjorde även Anuviel från Saecred Spirit.

Under mars månad

Trampade 30 000 personer i form av Spin of Hope mot barncancer, Lena Pareto forskade om barn och robotar, Per Gessle släppte singeln Småstadsprat., Mikaela Åhlin-Kottulinsky körde STCC och självklart i en Audi. Redaktionen hyllade serietecknaren och illustratören Bernie Wrightson, Vinylskivan fick sitt återtåg och så ny singel från Johan Airijoki samt en debutsingel från Philip Fritz.,

Svip.se är en lokal, regional och internationell portal, som till vardags rumsterar på vårt kontor i Degerfors, Värmland. Men tro för den delen inte att vi sitter där och äter körv hela dagarna… Nej, vi gillar att röra på oss. Det innebär att vi arbetar även utomlands med reportage, intervjuer och recensioner, allt för att ni läsare ska få del av allt trevligt som faktiskt händer i världen!

I april kom

vi ”bara” till Stora Valla i Degerfors för att inleda samarbetet med Degerfors IF och föreningens 110 års jubileum. Svip.se utformade den anrika klubbens jubileumstidning, Stora Valla Magasinet, där vi bland andra talade med Sven-Göran Eriksson, Ralf Edström, Tord Grip och Nils Landgren. Bohlin Racing ute på Gelleråsen satsade på tjejer och Legend Cars. Ibland behöver man inte resa så långt för intressanta uppslag!

Under maj blev vår egen tidning nrEtt också tillgänglig som digitaltidning, dessutom dök Mr. GT upp och gav fina drinktips på Gin och Tonic. Självklart blev det också mycket fotboll och körv på Valla, vi rapporterade bland annat om Omsorgens dag och intervjuade sportchefen Patrik Werner men fortfarande med en balanserad god mix av intressanta ämnen.

I Juni var Svip.se åter stolta sponsorer av Motorsportveckan som gick av stapeln i Karlskoga 14-18 juni. Björn Lycklig Wallgren solodebuterade med singeln Hela vägen till USA. Vi skrev om Ricky Helgesson  och självkörande bilar, dessutom släppte garagerock bandet The Virtues sitt sjätte album.

Livet slog hårt mot redaktionen

I samband med att vi skulle ge ut nummer 13 av vår egen tidning nrEtt, drabbades redaktionen av att två fäder avlider med knappt en veckas mellanrum, detta samtidigt med att vår annonssäljare var inlagd på Uppsala för operation. Känslorna åkte berg och dalbana och återhämtningen pågår fortfarande.

Under Juli och Augusti Besökte vi Lunedet och Countryfestivalen, Tant Antik skrev i bara mässingen och Linda och Peter Dahl klev ut ur mörkret som duon Meadow Creak. Dessutom intervjuade vi The Pinks som åter samlade ihop de rosa skjortorna inför den stora Jubileumsfesten på Stora Halla och Reine ”Vargen” Johansson som gav nytt liv i gamla dikter av Dan Andersson.

I september och Oktober

träffade vi sångerskan Martina Edoff som släppte sitt tredje soloalbum och så pratade vi laganda med ingen mindre än Boris René. Mycket skulle dock handla om Degerfors IFs jubileumsfest nere på Stora Halla där också Tommy Ekman och Micke syd Andersson uppträdde. Emanuel Bagge, känd från Talang tävlade i musikfestivalen Makfest 2017 i Makedonien och vi presenterade vårt senaste tillskott på redaktionen; Jennifer Glavå som är konstnär och skicklig fotograf från Degerfors. Snackade lite nostalgi med Mike Tramp. Ett efterlängtat möte med självaste Kantorn hann vi också med i Oktober.

November startade med VM i Timbersports som avgjordes i Lillehammer och där Nya Zeeländaren Jason Wynyard var ostoppbar. Metalbandet Veonity från Värnersborg intog Studio Seven i Örebro för att spela in sitt tredje album och LP-skivan fick en helt egen dag…

I December skrev vi om Glöggens historia, träffade bandet Destiny,  Björn Wallgren släppte en ny singel och en lokal favorit hittades på O´Learys Bowling & Event…

Nyheter 2018

Nu, med planer och förhoppningar om ännu ett fantastiskt år ber vi att få hälsa både nya och gamla läsare och annonsörer välkomna till vår lite gladare verklighet på svip.se och vi kan redan nu avslöja att det blir en hel del nyheter under 2018. Gott Nytt År önskar svip.se