Degerfors IFs sportchef Patrik Werner

Reklam

Det drar ihop sig för seriepremiären av Superettan 2018. Med en dag kvar till de röd/vita hjältarna Degerfors IF möter Östers IF på bortaplan och Borås Arena tar svip.se ett snack med klubbens egen sportchef Patrik Werner…

När vi talades vid i januari så frågade jag om Degerfors IFs sportsliga målsättning för 2018, då var du försiktig och diplomatisk med ditt svar; självklart vill vi inte bli sämre än ifjol…

Ja, dels så är det så att A-laget kan ha en målsättning och dels kan vi som klubb ha en målsättning men vi har inte satt någon officiell målsättning, vare sig A-laget eller klubben. Självklart vill vi hamna på den övre halvan av tabellen, så det kan jag väl säga är vår gemensamma målsättning.

Media tippade under upptaktsmötet DIF på en 8:e plats, vad säger du om det?

Vi brukar faktiskt vara tippade som 11:a eller 12:a så det var ju helt klart bättre än förut, jag vet inte hur mycket vikt man ska lägga vi det. Men det är väl i mitten där någonstans de tror att vi ska hamna.

13 säsonger i Superettan, har Degerfors IF etablerat sig där?

Ja det tycker jag. Vi har varit med där sedan 2009 och vi har haft några bra år och varit med i toppen. Något år har vi varit sämre men vi har alltid klarat oss kvar och under många år har vi placerat oss på mitten eller på den övre halvan, så det är klart att man räknar sig som ett etablerat Superettan lag. Det var ju en av våra målsättningar vi hade när vi kom tillbaka. Nu får vi ju ta nästa steg och närma oss toppen och börja fundera kring dom platserna.

Hur mår Degerfors IF 2018?

Nu mår vi bra, det var ju tufft för oss förra året rent ekonomiskt men vi gjorde ett jättebra år 2017, både sportsligt och ekonomiskt. Vi tycker att allt blir bättre och bättre hela tiden, så just nu mår vi ganska bra men det gäller att fortsatt jobba vidare och utveckla saker och ting. Vi har ju nu en bredare organisation runt klubben än vad vi har haft på många år, så det känns bättre och bättre.

Hur ser Stora Valla arena ut inför hemmapremiären mot Halmstad BK den 7 april?

Det ser bra ut, vi har haft en inspektör från Svenska fotbollsförbundet här idag (läs onsdag) och han gjorde bedömningen att planen ser bra ut och han tror att om det inte blir några riktiga bakslag i vädret så kommer vi att kunna spela nästa helg. Nu har vi lagt på lite färg på planen för att solen ska ta lite mer på den och så kommer vi att lägga ut växtduken imorgon (läs torsdag). Inspektören återkommer på onsdag i nästa vecka för ytterligare en kontroll och ett beslut, men han sa att gör vi dessa åtgärder nu så ska det vara spelklart. Självklart så kan han inte lova något men det ser ändå hoppfullt ut. Mycket är ju tack vare allt arbete som vi tillsammans med ett 30-tal frivilliga gjorde under helgen som gick, med snöskottning och så. Ett stort tack igen till alla som var med!

Foto: Åsa Holmstrand

Om nu det mot all förmodan inte skulle gå att spela hemma, vad gör ni då?

Då kommer vi att spela matchen på vår reservarena, som är Behrn Arena i Örebro. Men vi inväntar den slutgiltiga besiktningen av Stora Valla, som görs på onsdag i nästa vecka, säger Patrik Werner.

Premiärmatchen på söndag den 1 april kommer att spelas på Borås Arena med avspark klockan 15:00