Spelet Mutant har fått en officiell fan film

Reklam

Från sin början som rollspel till videospel har Mutant rönt stora framgångar. Så stora att det nu hedrats med en fan film. För att få reda på lite mer om filmprojektet hörde vi oss för med producenten Daniel Bajnoci på Stellarvoid Productions.

I filmen förekommer Björnes Magasin, finns det med i spelserien eller var det en egen hyllning till det barnprogrammet?

Björnes magasin är dels en liten hyllning, men även att bartendern i filmen heter ”Björne” som är en karaktär i Mutant-universumet.

Varför valde ni att låta storyn utspela sig i Sverige?

Mutant Year Zero: Road to Eden utspelar sig i Sverige och är uppbyggt kring en svensk alternativ värld. Det faller sig helt naturligt att låta det utspela sig i Sverige just med tanke på det.

Vilka är dina favoritkaraktärer i Mutant?

Finns många karaktärer som är fantastiska, personligen tycker jag Big Daddy (som skjuter sönder allt i slutet) – men även ”Rubbitsarna” (kaninerna) är roliga att följa.

Hur lång tid tog det att färdigställa filmen?

Från utveckling till färdig distribution tog ca 1 år.

Ni säger att den var gjord utifrån en tight budget, men att det kommer en fortsättning. Hur finansierar ni den?

Den var gjord utifrån en mycket liten budget av en handfull passionerade filmskapare – den norska speldistributören Funcom valde att hjälpa oss med distributionen av vår film genom deras Youtubekanal, release på Steam och andra sociala medier. Det är det Hollywoodbaserade företaget Cabinet Entertainment som låtit oss producera Mutant och där finns det planer på att eventuellt gå vidare till ett betydligt större projekt. Finansiering kommer då att ske både nationellt- och internationellt via flera olika plattformar.