Nära sju miljoner kronor insamlade till nya Drakar och Demoner

Reklam
Gräsrotsfinansieringen för en ny utgåva av Sveriges första och största rollspel har samlat in närmare sju miljoner kronor. Medverkande i spelet är illustratören Johan Egerkrans och  författaren Niklas Natt och Dag.

En legend återvänder. Fria Ligan förlags Kickstarter för en ny utgåva av Drakar och Demoner, Sveriges första och största bordsrollspel, har hittills samlat in nästan sju miljoner kronor när två dagar återstår.

Drakar och Demoner är ett klassiskt fantasyrollspel fyllt av magi och äventyr. Den kommande utgåvan av det legendariska rollspelet är en hyllning till arvet från 80-talet och en vidareutveckling grundad i Fria Ligans internationellt hyllade speldesign.

Spelet illustreras av Johan Egerkrans, en av Sveriges ledande illustratörer och skapare av böcker som Nordiska väsen, Nordiska Gudar, De odöda och Drakar.

Den prisbelönta speldesignern Tomas Härenstam leder det svenska teamet, och bland skribenterna finns författaren Niklas Natt och Dag, känd för den hyllade och prisbelönta Bellman noir-sviten med böckerna 1793, 1794 och 1795.