Slade -”Cum On Feel The Hitz” (recension)

Reklam

Mitt första möte med Slades musik var Quit Riots covers på låtarna ”Mama Weer All Crazee Now” och ”Cum On Feel The Noize”. Låtar som satte sig i huvudet. Sen blev det Slades egna album ”The Amazing Kamikaze Syndrome” (står i skivsamlingen) med de två kända hitsen ”Run Runaway” och ”My Oh My”.

Nu får jag möjligheten att lyssna till deras hits som de levererat under tre decennier. Och vilken låtskatt! Man förstår att de har inspirerat artister som Alice Cooper, Ozzy Osbourne och Noel Gallagher (Oasis).  Samlingens låtar gör en glad och man vill gärna sjunga med i refrängerna. Även i de låtar som jag ej minns att jag har hört förut. Har svårt för att välja ut nån speciell favorit då alla låtar håller hög klass.

Albumet släpps som en dubbel-LP och en dubbel-CD med 24 respektive 43 låtar. Blir det för mastigt? Inte alls då det är en så skön blandning mellan deras pop-glamrock till lite pianoballad i låten ”How Does It Feel”.

Deras medvetna felstavade låttitlar är en kul gimmick.

För en del är det nog en nostalgisk ådra som väcks, men för mig är detta mest en riktig partyplatta. Bara att höja volymen och njuta till Noddy Holder å grabbarna.  Blir nog att köpa den på både vinyl och cd. Vinylen för känslan och CD för att få så många låtar som möjligt.