Frank Martini`s Party Of The Century (recension)

Reklam

Redan när vi står och köar för att få beträda den röda mattan på väg in i Berns salonger möts vi av en uppvisning av en tjej som svingar sin ljusstav. Sen fortsätter det på det inslagna spåret med showgirls som vinkar in oss och akrobatik utfört hängandes i sin ”måne” eller i de två banden som hänger ner från taket i väntan på att alla ska komma in och själva showen ska börja. Under tiden bjuds vi även till tidstypisk musik som kvällens DJ låter oss lyssna till. Inramningen av Berns salonger passar verkligen till denna 20 tals show.

När väl showen sätter igång förflyttas vi med rasande fart tillbaka till Frank Martinis 20 tal. Här får vi möjlighet att vråla och sjunga med i de olika dängorna. Med ett smart urval av kända låtar så är publiken med på noterna och snart är det ett gungande hav av uppklädda som njuter i fulla drag av av det som bjuds från scenen. Det är en härlig mix av sång, dans och svärdslukning (!) allt ackompanjerat av det tighta bandet.

På biljetten kunde man läsa följande: ”Klä dig i din vackraste klänning eller elegantaste kostym och kom ihåg, 20-tal gör det ännu roligare…” Och de flesta var riktigt uppklädda och många hade anammat 20 tals temat. Kepsar, hattar, fjäderhårband syntes bland alla kostymer och klänningar. Stötte även på en gangster som hade med sig ett tjugotalsinspirerat maskingevär i plast.

Var det då en lyckad fest? Får stämma in i Frank Martinis ord och säga att det var ett Party of the Century!