91:an nr 9 – 10 2021 (recension)

Reklam

Måste erkänna att det var ett tag sen som jag köpte serietidningar regelbundet. Men jag sneglar alltid i tidningshyllan när jag är i matbutiken och ibland slinker nån tidning med. Oftast nu för tiden så är det seriealbum och serieböcker som gäller. Har nyss plöjt igenom ”Lilla Fridolf – alla årsalbum 1958 -1970” och njöt av det. Så nu var jag lite sugen på mer nostalgi så valet blev 91:an.

I detta nummer handlar huvudserien om när 91:an och 87:an besöker Malmö. Historien är av typen förväxlingskomedi med skumma typer och kända personer  (Mikael Wiehe,  Nisse Hellberg och  the Beatles mfl) som dyker upp i serierutorna. Man får även se lite av stadens landmärken. Serien i sig är småkul.

I tidningen samsas serierna 91:an med Åsa – Nisse (både nytt och gammalt), 113 Bom, Kronblom, Livet hemmavid och Ferguson b la.

Tycker att tidningen i sig innehåller en skön blandning av skämtserier, men inte på så hög nivå att jag kommer att köpa varje nummer framöver utan det blir nog nåt strönummer då och då.