Vandenberg ger ut textvideo för nya låten Freight Train

Reklam

VANDENBERG är tillbaka! Tillbaka med nya medlemmar och en ny platta. Det kommer tillbaka vrålandes och med mullrande åsklika riff som om de aldrig försvunnit. 2020 ges ut den 29 maj på Mascot Records.

De har just givit ut textvideon till den stenhårda nya låten Freight Train. Adrian Vandenberg säger så här om låten: “Som ett godståg! Det är en låt om karaktär, vilja och uthållighet. Egenskaper vi alla behöver i svåra tider som dessa. De har vi!!”

Vandenberg. Ett namn med ett strålande förflutet. Lett av mästergitarristen Adrian Vandenberg gav den nederländska kvartetten ut tre fantastiska plattor i början och mitten av 80-talet där den självbetitlade debuten gav bandet en hitsingel i USA med Burning Heart. De turnerade i USA, Japan och Europa med artister som Ozzy Osbourne, KISS, Rush, Scorpions och Michael Schenker. Adrian var medlem av Whitesnake i tretton år då bandet stod på topp och spelar solot på deras topplisteetta Here I Go Again och var även med i supergruppen Manic Eden och på senare tid Vandenberg’s MoonKings.

Gitarristen gjorde ett genidrag då han fick med sig den chilenskfödde sångaren Ronnie Romero som skapat sig ett fenomenalt rykte de senaste åren som medlem av Ritchie Blackmore’s Rainbow. Rytmsektionen i den nya laguppställningen består av basisten Randy van der Elsen (från NWOBHW-hjältarna Tank) och trummisen Koen Herfst (Bobby Kimball (Toto), Epica och Doro).
Två celebra gäster hörs även på plattan: basisten Rudy Sarzo (Whitesnake, Ozzy Osbourne, Quiet Riot, Dio, Queensryche) och trummisen Brian Tichy (Whitesnake, Ozzy Osbourne Foreigner, Billy Idol).

”Den finns en otrolig energi i det här bandet,” sammanfattar Vandenberg. ”Vi är inte ute efter någon nostalgi för att försöka återskapa det vi gjorde förr. Detta är ett nytt dynamiskt band med en historia och ingen är gladare än jag hur saker och ting utvecklat sig.”