”Till minne av Ted Gärdestad” på turné

Reklam

Den 21 oktober blir det premiär för Åsa Jinder och Thomas Järvheden på turné med ”Till minne av Ted Gärdestad” tillsammans med ett åttamannaband i ledning av Magdalena Eriksson.

Det är 50 år sedan skivan ”Ted” släpptes skriven av Ted Gärdestad och hans bror Kenneth. Den blev en succé och musiken av bröderna har sedan dess älskats av alla. Vem kan inte nynna med i låtar som ”Jag vill ha en egen måne”, ”För kärlekens skull” och ”Satellit”. Kenneth Gärdestad finns också med i ett exklusivt filminspelat material som visas under kvällen och varvas med mycket musik för att hylla både Ted och Kenneth Gärdestads fantastiska låtskatt.

Turnéplan: ”Till minne av Ted Gärdestad”
21 oktober Kalmar, Kalmarsalen
22 oktober Norrköping, De Geerhallen,
18 november Piteå, Acusticum,
19 november Luleå, Kulturens hus,
20 november Umeå, Idunsalen

En Sverigeturné ”Till minne av Ted Gärdestad” bokades redan in 2014-2015 med 18 konserter med Kenneth Gärdestad som berättare. Kenneth fick dock cancerbesked precis innan sommaren 2014, då höstens konserthus redan var slutsålda. Med två veckor kvar till premiär i slutet av oktober, tog Kenneth och Magdalena Ericsson beslutet att hans berättelser skulle filmas. Konserten med dessa filmer och resterande konserter genomfördes på samma sätt. Vid några tillfällen var Kenneth med i publiken och kom upp på scenen mot slutet av programmet och fick ta emot stående ovationer. Hans berättelse lever kvar, och i de kommande konserterna kan de som lyssnar ta del av den och ett knippe av den rika låtskatt som bröderna lämnade efter sig.

Medverkande:

Åsa Jinder, Thomas Järvheden, Magdalena Eriksson åttamannaband.
Bandet består av musiker och sångare från Örebro:
Daniel Björnmo, gitarr
Magnus Sjöqvist, bas
Jonas Ottosson, trummor
Fredrik Kjellgren, piano och keyboard
Åsa Lindström, cello
Magdalena Eriksson, kör
Andreas Gustafsson, kör
Per-Erik Domargård , kör
Producent: Magdalena Eriksson Lady M Music