Tiger – ”Vi ville inte samma saker”

Reklam

Joel Isaksson och Daniella Binyamin möttes på Musikmakarna i Örnsköldsvik. Oskar Nyman adderades till den kreativa konstellationen, och ljuv musik uppstod. Tillsammans bildade de bandet Tiger – indiepop på svenska i ett organiskt ljudlandskap. Efter försommarens singeldebut med bitterljuva låten ”Lånad bil”, släpper nu Tiger uppföljaren ”Vi ville inte samma saker”.

– Det är en en klassisk heartbreak-låt. En relation som inte längre fungerar, en ögonblicksbild av insikten av att man håller på att glida ifrån varandra. Men det finns en liten gnutta hopp i låtens sound. Det är värt att tro på kärlek även om det inte alltid går vägen, säger Oskar.

Den svensk-finska trion hade svårt att enas om ett bandnamn, men när ”Tiger” kom på förslag så kände samtliga medlemmar att det kändes rätt. Ett djur som är både fint och farligt på samma gång.

– Vi är både lite tuffa och lite söta, som jag tycker att tigrar är. Sen finns det ju något i tiger som i ”att tiga”, med tanke på att vi har två finlandssvenskar med i bandet, förklarar sångerskan Daniella.

Joel och Oskar har sina rötter i Österbotten, medan Daniella växte upp i Perstorp strax utanför Helsingborg. Där någonstans – i en kombination av det finska vemodet och den skånska myllan – hittade Tiger sin karaktäristiska ljudbild. Melankolisk, men ändå hoppfull, indiepop med folkinfluenser. Med musik som skulle kunna vara ett soundtrack till de nordiska årstiderna, vill Tiger öppna dörren till den svenska folksjälen.

Men Tiger är inte bara vemod och melankoli. Bandet består av tre färgstarka personligheter som var och en bidrar till den speciella dynamik som uppstår när gruppen ska enas i studion.

– Jag är definitivt tidsoptimisten i gänget med en ständig dröm att få till det perfekta festival-anthem:et. Joel och jag tramsar jävligt mycket och Oskar är den som försöker samla ihop oss. Han är visionären som är en jäkel på att lira luftbas och knyta ihop säckar. Joel är ”Carter Family”-fantasten, diplomaten och multiinstrumentalisten, berättar Daniella.

Tiger må vara debutanter som band, men som låtskrivare och musiker är medlemmarna rutinerade. De har tidigare jobbat med artister som JUNG, Lukas Graham och Zara Larsson. Men nu är det Tiger som är i fokus och trion ägnar för närvarande all tid åt att skriva låtar till bandets första EP. I november släpps ”Akilles” som bland annat innehåller nya singeln.