Thomas Järvheden – ”Ful i DNA’t”

Reklam

Mångfacetterade Thomas Järvheden har ofta korsbefruktat sin långa ståuppkarriär med andra sceniska uttryck. I höst spelar han till exempel sin tredje huvudroll i en musikal/operett – denna gång blir det Glada änkan på Nöjesteatern i Malmö. Men även om Thomas gjort en hel del roller på scen, medverkat i radio & tv, spel och böcker så är det alltid musiken som varit det andra huvudsakliga benet. Tre album har det blivit hittills och hans låtar har strömmats över 20 miljoner gånger.

Och nu är Thomas aktuell med ny musik. I dag släpper han vassa ”Ful i DNA’t” som är första singeln från den kommande fullängdaren ”RÖVÅRET 2020”. Albumet, som är Thomas fjärde, blandar samhällssatir, absurditeter och festromantik. Musikaliskt är det ännu mer varierat – reggae möter 70-talets soul varvat med rock och rap.

”Det är fullt medvetet att spreta”, säger Thomas, som menar att sångrösten, melodierna och humorn ändå bakar ihop skivan till en enhet.

Nya singeln bjuder på maffig symfonirock med en medryckande refräng. Låten är skriven av Thomas själv samt producerad av Erik Wigelius och Robin Tinglöf. Texten är humoristisk, men även en samhällskommentar.

”’Ful i DNA’t” beskriver hur man i dagens samhälle kan falla för nån som opererat sig snygg, utan att man vet om det. Hur kommer barnen se ut?