Therese Åkesson – ”Snedsteg”

Reklam

Therese Åkesson är en artist och låtskrivare, med rötterna i småländska Älmhult, som skapar musik med personliga texter tillsammans med vackra, lätta melodier. Nu kommer hennes singel ”Snedsteg”, en låt som hon själv säger är den mest sårbara hon har skrivit. Den berättar historien om de misstag man kan göra när man letar efter kärleken, misstagen man både ångrar och inte ångrar.

”Jag skrev ’Snedsteg” mitt i natten i ett lånat hus på Österlen – det var som att jag behövde kasta allt det gamla för att det nya skulle kunna spira. Efter det gav jag upp ansträngningen och släppte taget, då kom all kreativitet tillbaka och jag skapade en massa mer musik,” berättar Therese.

Therese musik har uppmärksammats i etablerade musik- och hälsoforum för hennes personliga finstämda texter som talar till människors inre tankar och känslor samt för hennes passion för yoga/välmående. Hon har två album, en EP och flera singlar i ryggen. Therese har spelat på allt från medelstora scener som Södra Teatern i Stockholm, Malmö Yogafestival, SR och TV till intima sessions på konstgallerier och yogastudios/retreats runt om i Sverige.