Therese Åkesson – ”Fjäril”

Reklam

Therese Åkesson är en låtskrivare och artist med rötter i småländska Älmhult. I ryggen har hon två album, flera singlar och videos samt en publikhyllad akustisk soloturné (2019). Nu släpper hon singeln ”Fjäril” som handlar om förlåtelse.

Therese om ”Fjäril”: ”Det är en låt men kan också vara som ett helande mantra; en slags själv-läkande hymn för frid inombords. Den skurar rent hjärtat med såpa för att göra plats för något nytt. Sing yourself a hymn of healing.

Fjärilen står för växande och jag behövde få ur mig ett snedsteg, skriva om det som skavde för att landa på en friare, högre plats i mig själv. Ta tillbaka befälet och stärka min självrespekt. När vi förlåter, återställs vi. Jag fick en omstart, låt mig flyga.”

Singeln kommer i tre versioner; en original, en remix och en instrumental. Originalversionen är inspelad i Straydog Studios i Stockholm med Jens Back som producent. Medverkande musiker är Sanna Sikborn Erixon på gitarrer och Hanna Ekström på stråk (fiol och viola). Albin Johansson står för produktionen på de andra två versionerna och de är mixade i Malmö, där Therese numera bor.

Therese musik har uppmärksammats i etablerade musik- och hälsoforum för hennes personliga finstämda texter som talar till människors inre tankar och känslor samt för hennes passion för yoga/välmående. Therese har spelat på allt från medelstora scener som Södra Teatern i Stockholm, Malmö Yogafestival, SR och TV till intima sessions på konstgallerier och yogastudios/retreats runt om i Sverige.