tAKiDA – ”In Spite Of Everything”

Reklam

tAKiDA är tillbaka med ny musik. I samband med släppet av singeln ”Goodbye” i början av av april tillkännagav den framgångsrika Ånge-kvintetten att de just färdigställt sitt åttonde studioalbum. Nu är bandet aktuella med ytterligare en musikalisk aptitretare – ”In Spite Of Everything” – från den kommande fullängdaren.

– Låten handlar om ett par som varken kan leva med eller utan varandra. En passion som till slut kan döda, berättar bandets sångare Robert Pettersson.

På senare år har tAKiDA även lyckats erövra den tyska marknaden. Med det Grammisnominerade albumet ”Sju” fick bandet ett efterlängtat genombrott utanför Sveriges gränser. Singeln ”Master” blev en enorm radiosuccé i Tyskland och nådde förstaplatsen på flertalet betydelsefulla listor.

I fjol skulle tAKiDA ha gett sig ut på en i stort sett utsåld Europaturné, men på grund av den rådande pandemin blev bandet tvungna att ställa in spelningarna. Men nästa år är det äntligen dags – i februari 2022 återvänder tAKiDA till de europeiska arenorna som huvudakt. Sedan förra headlineturnén har bandet dessutom lyckats tredubbla publikkapaciteten i Tyskland.

De svenska fansen kan glädjas åt att återse tAKiDA live ännu tidigare – redan i slutet av 2021 spelar de på arenor i Stockholm, Göteborg och Malmö. Den 27 augusti levererar tAKiDA den nya fullängdaren ”Falling From Fame” som bland annat inkluderar singlarna ”Goodbye” och ”In Spite Of Everything”. Den sistnämnda släpps idag.