Stengah – ”Above Inhumanity”

Reklam

Då världen befinner sig i kaos så har ny spännande musik blivit viktigare än någonsin. Som ett resultat av detta kunde inte tech-metal-magikerna STENGAH kunnat komma lägligare. Det är ett av det mer extraordinära nya banden på vår planet och den franska kvintetten har spenderat de sista åren i ett stadie av ständig utveckling beväpnade med några av de mest  emotionella, innovativa riffiga refränger som hörts på länge.

På samma gång spännande, primala och högst intelligenta är detta musik som aspirerar på att på samma gång upplysa och brutalisera. Det säger så här om låten: ”Above Inhumanity är en dyster dagdröm, en tid som stått stilla där du når bakom det irrationella. Ett slutkört sinne som övergivits för galenskapen, vision och visdom reducerat till den mest grundläggande skräck som kämpar med din mörkaste sida.”

Videon för Above Inhumanity berättar historien om en ung kvinna som hemsöks av ett spöke i form av ett barn som är henne själv i en parallell dimension. Fångad i en tidsspiral vaknar hon igen till en filmsekvens med en störande video där ett spöke förföljer henne. Videoprojektorn visar sig vara en flyktväg mellan de båda världarna. Den är ett varsel där hon ses vaken i en värld där allt verkar vara som vanligt…

De tillägger: ”Det är en drömsk berättelse som får andevärlden och den fysiska världen att kollapsa. En historia där jägaren kanske är offret och offret ett monster…”

STENGAH, som bildades av trummisen Eliott Williame, har ljudbilden, intelligensen och ambitionen att ta tung musik än längre in i framtiden. Efter år av ständig utveckling och ett nogrant sinne för detaljer har bandet (som även består av basisten Benoit Creteur, sologitarristen Maxime Delassus, kompgitarristen Alexis Dewasch och krutpaketet till frontman, sångaren Nicolas Quests) finslipat sitt sound till nära nog perfektion.

”Musiken handlar om att hitta (tillbaka till) sig själv,” säger Eliott. ”Den handlar om människor, deras rädslor, tro och filosofi. Hur något ibland kan vägleda dem och hur något ibland kan förblinda dem. Den frågar, utan fördomar, om hur konstiga och främmande de sociala och emotionella mänskliga beteendena är. Det handlar om styrkan att tro på kreativitet och medvetande.

STENGAHs riff förs framåt mot ett ostoppbart tillstånd med melodier som lömskt smyger sig på för att genomborra ditt hjärta och hjärna. Above Inhumanity är bara början.