Simon Stålenhags nya konstbok Labyrinten lanserad på Kickstarter

Reklam

Från den internationellt uppmärksammade konstnären och författaren Simon Stålenhag, känd för Ur varselklotet, kommer en unik vision av en dystopisk framtid. En crowfundingkampanj för hans nya narrativa konstbok Labyrinten lanserades på Kickstarter i dag av Fria Ligan förlag.

Simon Stålenhag har rosats av kritiker i Sverige och internationellt för sin suggestiva konst med hyperrealistiska landskap som präglas av futuristiska fenomen. Hans narrativa konstböcker Ur varselklotet, Flodskärden och Passagen har gjort Stålenhag till en av världens mest eftertraktade visuella historieberättare.

Ur Varselklotet har blivit en amerikansk TV-serie på Amazon Prime under den engelska titeln Tales From the Loop. Den ansedda tidningen The Guardian korade Ur Varselklotet till en av tidernas bästa dystopier i sällskap med Franz Kafkas Processen och Andrew Niccols Gattaca.

I den narrativa konstboken Labyrinten skildrar Stålenhag en framtid där jordens yta täcks av ruiner och slätter av aska. Ett mystiskt, utomjordiskt fenomen har ödelagt atmosfären och tvingat de få överlevande djupt under marken. Läsaren får följa Sigrid, Matte och Charlie som lämnar tryggheten i enklaven för att ge sig ut på en expedition i den ödelagda världen utanför. Under resan tvingas de konfrontera mörka hemligheter från den tid då civilisationen föll.

Labyrinten är en suggestiv bok om ursprung, skuld och hämnd, berättad och illustrerad av Sveriges mest tongivande science fiction-författare av i dag.