Scenkväll med Morrongänget

Reklam

Morrongänget har väckt göteborgare i 26 år och nu är det äntligen dags för Ingemar Allén, Peter Sandholt och Annika Sjöö, tre folkkära programledare, att sätta upp showen ”Scenkväll med Morrongänget” i regi av Hans Marklund. Tillsammans på scen bjuder de in sina underbara kollegor Pipistrello, Halvtids-Erik och ett eminent fyrmannaband under ledning av Mats Jenseus.

”Scenkväll med Morrongänget” garanterar en helkväll med många underbara skratt, glädje, personliga anekdoter, en och annan luring, väckningar, härliga karaktärer, mycket musik och en hel del överraskningar.

Premiär för ”Scenkväll med Morrongänget” blir den 25 november och spelas fram till den 11 december 2021 på Kajskjul 8 i Göteborg.

Ingemar Allén studerade flitigt Medie- och Kommunikationsvetenskap i både Göteborg och Uppsala med ambitionen att jobba med kommunikation och på sätt och vis blev det så. Han hamnade hos Morrongänget redan 1997. Som gängets ankare står han för ordning och reda, men när han är tvungen att peka med rak arm alldeles för ofta drömmer han om en enkel biljett till Mars med Elon Musk.

Peter Sandholt steg av trucken på Volvo och in i studion 1990 för att svara i telefon och öppna dörren för gästerna. Han fick snart ett stående fredagsinslag som figuren ”Konrad”. Några år senare startade han tillsammans med några kollegor Morrongänget. Luringen blev en omedelbar succé och det har varit Peters signum i 26 år. Trots att han har gjort närmare 2 000 luringar slår han inte av på takten. Det händer alltid något kring Peter.

Annika Sjöö är dansaren, entreprenören, författaren, träningsresearrangören och programledaren som tog hem vinsten i Let’s Dance med världens starkaste man, Magnus Samuelsson. Dessutom fick hon den stora äran att lära bröllopsvalsen till Kronprinsessan Victoria och Prins Daniel. Hon har under lång tid drömt om att vara en del av Morrongänget och när chansen dök upp lyfte hon luren och resten är…historia. Annika är en ”christmas-sucker” av rang och älskar allt som har med julen att göra. Vilken sagolik tur att Mix Megapol spelar julmusik under hela december!

Anders ”Pipistrello” Rönnefors bar som liten hjälm för att inte slå sig alltför mycket. En sommardag i sina tidiga år räddades han från att drunkna i en plaskdamm. Anders har spelat Lasse-Maja på Carlstens fästning sedan 1992 och dessutom medverkat i mängder av revyer där han gestaltat många olika karaktärer. Andra meriter är utlandsuppdrag för FN och den viktiga rollen som trafikreporter på Mix Megapol.

Erik Thorsell ”Halvtids-Erik” växte upp bland mjölkkor och traktorer utanför Karlskrona. Därifrån var steget inte långt till att bli Sveriges första och oss veterligen enda Bonde-dj. För sexton år sedan gled han in på stationen och fick namnet Praktikant-Erik. Några år senare fick han chansen att jobba med Morrongänget. Det resulterade i ett nytt smeknamn, nämligen Halvtids-Erik. Anledningen till detta är att ingen orkar med hans dialekt på heltid. Hans dagliga checklista består av att boka gäster, skriva frågor till tävlingar, kolla in topplistor i olika länder och väcka människor alldeles för tidigt.

Regi: Hans Marklund

Kapellmästare: Mats Jenseus

Producent: Ulrika Kvarnhult, Kajskjul 8

Läs mer via: www.kajskjul8.se