Sara Zacharias – ”Måste jag gå”

Reklam

Sara Zacharias inleder 2021 med nya singeln ”Måste jag gå” – en låt med en både tänkvärd och viktigt text som, tillsammans med den varma och organiska ljudbilden, verkligen kännetecknar Saras musik!

”Singeln är en sång om att hitta tillbaka till sig själv och till den andra och att se varandra med nygamla ögon. Att hitta tillbaka till det som var innan livet kom emellan.” säger Sara.

Den här gången har Sara skrivit texten tillsammans med Jens Hult medan David Lindgren Zacharias och Olle Nyman har skrivit musiken. David står också för produktionen.

Sara Zacharias debuterade 2013 då hon tolkade tidigare outgivet material av sin pappa, Ted Gärdestad, på albumet ”Mot solen” och hennes version av ”Himlen är oskyldigt blå” blev en långkörare på Svensktoppen med hela 39 veckor på listan. Trots att Sara inte planerat att fortsätta som artist blev det så ändå. ”Musik har alltid varit en enormt stor del av mitt liv. Redan som sexåring köpte jag kassetter med The Beatles, Simon & Garfunkel, Tracy Chapman med flera och de har format min musiksmak: låtar som är melodiska, lite melankoliska och berör. Som person har jag bara blivit gladare för varje år, men melankoliska låtar som jag känner igen mig i berör mig oftast mer”, berättar Sara.